Essentieel Japan reis in 15 dagen

Essentieel Japan in 15 dagen

Tokyo - Hakone - Hiroshima - Miyajima - Kyoto - Nara - Osaka 

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Tokyo


Onze chauffeur pikt u thuis op en voert u naar de luchthaven van vertrek.
 


Dag 2: Tokyo


Bij aankomst wordt u naar uw hotel gevoerd en heeft u de rest van de dag vrij.


Tokyo heeft een aantal interessante musea. Het oudste en één van de beste musea in Japan is het Tokyo National Museum, gelegen in Ueno Park. Dit museum beschikt over een grote collectie kunst en archeologische objecten. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In Ueno Park treft u ook de volgende musea aan: National Science Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum, National Museum of Western Art en het Shitamachi Museum. In het Edo-Tokyo Museum, gelegen in de wijk Ryogoku, leert u over de geschiedenis van het voormalige Edo en hoe de stad is ontwikkeld naar het huidige Tokyo. Ernaast staat het Sumida Hokusai Museum, hier ziet u een tentoonstelling over het werk van Hokusai en ukiyo-e in het algemeen. De wijk Ryogoku is ook het gebied van de sumoworstelaars. In het stadion is een klein museum dat gewijd is aan sumo.

 

Het is leuk om Tokyo ook eens van bovenaf te bekijken. Er zijn verschillende plekken in Tokyo vanwaar u een mooi uitzicht heeft over deze immense stad. Het observatiedek (202 meter hoogte) in de Metropolitan Government Building in Shinjuku kunt u gratis bezoeken. Het meest spectaculair is Skytree, dit is met 634 meter de hoogste toren in Japan. Op 350 en 450 meter hoogte zijn observatiedekken die u tegen betaling kunt bezoeken (niet goedkoop en er staan vaak lange rijen. Wij regelen graag het ticket voor u, vraagt u ons naar de mogelijkheden). Een ander bekend gebouw is Tokyo Tower, de rode versie van de Eiffeltoren. Tokyo Tower is met 333 meter iets hoger dan het origineel. Er is een observatiedek op 150 meter en 250 meter hoogte. Bijzonder zijn de ramen in de vloer bij het observatiedek op 150 meter hoogte.

 

Als u even wilt ontsnappen aan de drukte, bezoekt u dan één van de parken zoals het Yoyogi Park, Ueno Park of het Shinjuku Gyoen. Naast de vele parken heeft Tokyo ook een aantal landschapstuinen. De twee mooiste in Tokyo zijn Rikugi-en en Koishikawa Koraku-en. Rikugi-en ligt in het noorden van Tokyo en is ruim opgezet, u kunt gerust een uur rondlopen in deze tuin. Koishikawa Koraku-en ligt naast Tokyo Dome, de rust kan helaas worden verstoord als er wedstrijden plaatsvinden. Een stukje ongerepte natuur treft u aan in het Institute for Nature Study in het zuiden van Tokyo. U kunt hier mooie wandelingen maken.

 

Vooral ’s avonds is het leuk ook een bezoek te brengen aan het eiland Odaiba. Als het donker is heeft u een mooi uitzicht op de verlichte Rainbow Bridge en de skyline van Tokyo.


Mogelijk te boeken excursies Tokyo


Dag 3: Tokyo (O)


In Tokyo is zoveel te doen dat het onmogelijk is om dit allemaal te benoemen. Wij vermelden enkele tips.

Brengt u in de ochtend een bezoek aan de vismarkt in Toyosu. Er wordt hier allerlei vissoorten verkocht, u kijkt uw ogen uit. Het is mogelijk om de tonijnveiling mee te maken. Als u verse vis en sushi wilt eten raden wij aan om een bezoek te brengen aan de vroegere vismarkt Tsukiji. Het buitenste deel van de markt, met de vele restaurantjes, is nog steeds te bezoeken.

 

Het keizerlijk paleis is centraal gelegen in Tokyo, op de plek waar vroeger Edo Castle stond. Het paleis kan niet worden bezocht, maar u kunt wel de oostelijke tuin bezoeken. Iets zuidelijker ligt de wijk Ginza, een wijk met veel luxe winkels en warenhuizen. Leuk om in de avond te bezoeken is het gebied Yurakucho. Onder de treinsporen zijn vele restaurants gevestigd, variërend van traditionele eetgelegenheden tot luxere wijnbars. 

 

Eén van de meest bekende tempels in Tokyo is Sensoji in de wijk Asakusa. U loopt eerst door de buitenste poort, de Kaminarimon. U loopt vervolgens een winkelstraat in, Nakamise genaamd, die leidt naar de tweede poort, de Hozomon. Langs de Nakamise zijn vele souvenirwinkeltjes gevestigd. Iets westelijker ligt de wijk Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd, vanwege de vele elektronicawinkels. Akihabara is ook het centrum van anime (Japanse tekenfilms) en manga (Japanse stripboeken). Als u het authentieke Tokyo wilt beleven dan raden wij aan om een bezoek te brengen aan de wijk Yanaka, gelegen ten westen van Ueno Park. Er heerst hier een rustieke sfeer. Er zijn veel kleine winkeltjes. Probeert u de snacks die hier tegen lage prijzen worden verkocht. Iets ten noorden van Ueno Park ligt Yanaka Cemetary. De begraafplaats hoort bij de Tennoji-tempel en hier is de laatste shogun van Japan, Tokugawa Yoshinobu, begraven.

 

Prachtig gelegen middenin het bos is het heiligdom Meiji Jingu. Bij de ingang staat een enorme torii-poort. Daarvandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar tempel. Vlakbij liggen de wijken Harajuku, Shibuya en Shinjuku. Shibuya staat bekend om Shibuya crossing; de drukste oversteekplaats ter wereld. In alle drie de wijken zijn vele winkels te vinden.


Vanuit Tokyo kan u ook diverse dagtochten maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Nikko. Nikko was een belangrijke centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme. Hoogtepunt is de 17e eeuwse Toshogu Shrine; het rijkelijk versierde mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. De fraaie gebouwen staan in een bosrijke omgeving. Tevens vormt dit het toegangspoort tot het Nikko National Park met prachtige berglandschappen, meren, watervallen en warmwaterbronnen (voor het bezoek aan het nationale park raden wij aan om 2 dagen in Nikko te verblijven).

 

Mount Fuji is een icoon van Japan. In de omgeving van Mount Fuji liggen enkele meren waar u kunt wandelen en waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op deze heilige berg.

 

Ook leuk is een bezoek aan Kamukura. Kamakura ligt op ongeveer een uur rijden van Tokyo. In het verleden was het een belangrijk politiek centrum in Japan. Er zijn in Kamakura vele tempels, heiligdommen en andere historische gebouwen te zien.

 

Dichterbij ligt Kawagoe (ongeveer een half uur met de trein), deze plaats wordt ook wel Little Edo genoemd. Kawagoe was in het verleden een handelsplaats; hiervandaan werd Edo (het vroegere Tokyo) bevoorraad. Het Warehouse District straalt een authentieke sfeer uit, in de oude gebouwen zijn nu winkeltjes en restaurants gevestigd. Eén van de voormalige huizen is opengesteld voor publiek. Als u traditioneel Japans snoepgoed wilt uitproberen is dit een ideale plek, in de straat Kashiya Yokocho worden allerlei lekkernijen verkocht.


Mogelijk te boeken excursies Tokyo

Dag 5: Tokyo - Hakone (O)


U reist met de trein van Tokyo naar Hakone. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Het eindstation van de trein is Hakone-Yumoto. Vanaf dit station kunt u met een lokale trein of bus naar uw hotel reizen.

 

Informatie Hakone:

Hakone is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park en staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en het uitzicht op Mount Fuji. In Hakone zijn vele badhuizen en traditionele hotels (ryokan) waar u kunt genieten van de warmwaterbronnen. Het is dan ook een populaire plek voor een dagje ontspanning voor Japanners.


Dag 6: Hakone (O)


Hakone wordt omgeven door prachtige natuur en u kunt dan ook uitstekend wandelen in dit gebied. In het verleden was Hakone een belangrijke plaats langs de Tokaido-route. De oude checkpoint is gereconstrueerd en u kunt een klein museum over de Tokaido bezoeken. Maak ook zeker een wandeling over de oude postroute vanaf het Ashinoko-meer richting Hatajuku. Een leuke wandeling van ongeveer 1,5 uur door de bossen. Onderweg loopt u langs een theehuis en het museum. Een ander populair gebied om te wandelen is Sengokuhara. Dit gebied, gelegen op de helling van Mount Hakone, is begroeid met pampasgras. Vooral in de herfst trekt dit gebied veel bezoekers als het gras verkleurd van groen naar een mix van goud en zilver. Er zijn diverse kabelbanen die u naar de hoger gelegen wandelpaden brengen. De Komagatake-kabelbaan brengt u vanaf het Ashinoko-meer naar de top van Komagatake op Mount Hakone. Hiervandaan heeft u, met helder weer, een prachtig uitzicht op het meer en Mount Fuji. Verschillende wandelroutes leiden naar beneden door een bosrijke omgeving. De kabelbaan Hakone Ropeway brengt u vanaf het Ashinoko-meer naar Sounzan, nabij Gora. Vanuit de kabelbaan heeft u uitzicht op het Ashinoko-meer en Mount Fuji. U ziet ook de actieve zwavelbronnen in de krater Owakudani. U kunt bij Owakudani uitstappen en een korte wandeling maken door het vulkanische gebied. Er zijn ook langere wandelroutes richting het Ashinoko-meer. Het gebied rondom Owakudani wordt helaas regelmatig gesloten vanwege vulkanische gassen. Wij raden u ook zeker aan om een rit met de Hakone Tozan Railway te maken, dit is de oudste spoorlijn van Japan. De kleine treinen rijden door de bosrijke vallei van Gora naar Hakone.


Dag 7: Hakone - Hiroshima (O)


U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Osaka naar Hiroshima. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Hiroshima:

Iedereen kent Hiroshima vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 op de stad is gevallen. De bom heeft alles in een straal van twee kilometer verwoest. Na de oorlog is de stad herbouwd, waaronder ook het kasteel en de Japanse tuin Shukkei-en. Ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de atoombom is het Peace Memorial Park gebouwd. Het ruim opgezette park is gelegen in het centrum van Hiroshima en hier staat ook het Peace Memorial Museum. In dit museum leert u over de geschiedenis van Hiroshima en natuurlijk over de gebeurtenissen op 6 augustus 1945. Een indrukwekkende ervaring die dient als herinnering dat vrede niet als vanzelfsprekend moet worden beschouwd. 

 

Het kasteel van Hiroshima is gebouwd op vlak terrein, in tegenstelling tot veel andere kastelen die op een heuvel zijn gebouwd. Er is een tentoonstelling te zien over de reconstructie van dit kasteel. Naast het kasteel ligt Shukkei-en, een miniatuurlandschap met bergen, valleien en bossen.

 

Tip: ga vanavond okonomiyaki eten (een soort pannenkoek met groenten, vlees of vis en noedels). Dit is een specialiteit van Hiroshima.Dag 8 : Hiroshima - Miyajima


U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist met een lokale trein naar Miyajimaguchi Station, nabij de haven. U vaart met een ferry over naar het eiland Miyajima. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Miyajima:

Miyajima is een klein eiland voor de kust van Hiroshima. Officieel heet het eiland Itsukushima, maar is bekender onder de naam Miyajima, wat ‘Shrine Island’ betekend. De aanleiding van de bijnaam is de Itsukushima-tempel. Op het eiland leven vele herten. De herten zijn tam en worden als heilig beschouwd vanuit het shinto-geloof. Miyajima wordt voornamelijk bezocht als dagtocht vanuit Hiroshima. Overdag is het druk met toeristen, maar zodra de laatste boot vertrokken is kunt u genieten van de rust.


Dag 9: Hiroshima - Kyoto (O)


Na het ontbijt vertrek je vandaag met je Japan Rail Pass naar Kyoto. Stop onderweg zeker om het Himeji kasteel te bezoeken, ook gekend als het kasteel van de Zilverreiger. Eenmaal aangekomen in Kyoto geniet je van je nachtrust in het hotel.


Informatie Kyoto:

Deze voormalige keizerlijke hoofdstad kent een lange en rijke geschiedenis. Kyoto was lange tijd de hoofdstad van Japan, van 794 tot 1868. De stad is meerdere malen verwoest door aardbevingen, branden en oorlogen, maar is gelukkig gespaard gebleven van luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog. Vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken zijn nog steeds te bewonderen. Deze stad vormt een absoluut hoogtepunt van uw reis!

 

Brengt u in de avond een bezoek aan Pontocho, in deze sfeervolle straat zijn vele restaurants gevestigd, variërend van goedkope ‘fastfood’ restaurants tot prijzige traditionele restaurants met ‘Kyoto Cuisine’. Ook leuk is een bezoek aan de Nishiki-markt. Hier wordt veel verse vis en groenten verkocht en alles wat met eten te maken heeft, zoals messen en ander kookgerei. Het is een uitstekende plek om de specialiteiten van Kyoto te proeven.


Dag 10: Kyoto (O)


U kunt Kyoto goed te voet of per fiets verkennen. De bezienswaardigheden die verder weg zijn gelegen, zijn ook gemakkelijk met de metro bereikbaar. U kunt niet alle tips die wij vermelden op één dag bezoeken, u zult keuzes moeten maken.

Centraal gelegen in Kyoto staat het Nijo Kasteel. Het kasteel is gebouwd door de shogun Tokugawa Ieyasu, maar is later in gebruik genomen als keizerlijk paleis. Het paleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan. Het kasteel heeft een prachtig interieur en is bekend vanwege de nachtegaalvloer (als u er op loopt hoort u vogelachtige piepgeluiden) om indringers te verraden. In het centrum staat ook het keizerlijk paleis. Het is alleen mogelijk om de tuinen te bezoeken en de gebouwen van buiten te bezichtigen. Iets zuidelijker staan de Hinganji-tempels. U krijgt hier een goed beeld van het moderne Japanse boeddhisme.

 

In het oostelijke deel van Kyoto ligt de beroemde geishawijk Gion. U ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. Er zijn hier vele theehuizen gevestigd, waar geisha's (in Kyoto geiko genoemd) nog steeds hun gasten vermaken. Er zijn verder vele (dure) restaurants te vinden. U bent in de buurt van de tempel Kiyumizudera. De Kiyumizudera (betekenis is zuiver water) is één van de bekendste tempels van Kyoto. Bezoekers van de tempel drinken uit één van de drie bronnen, in de hoop op een lang leven, succes op school of geluk in de liefde. Vanaf de 13 meter hoge centrale hal heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omliggende bergen. De weg naar de tempel toe voert langs een steile weg omhoog. Deze wijk, Higashiyama genaamd, ademt nog een historische sfeer. U krijgt een beeld van het traditionele Kyoto. Er zijn hier vele winkeltjes en restaurants gevestigd. Ook staat hier de Kodaji Tempel met prachtige Zen-tuinen.

 

Iets meer naar het noorden ligt het filosofenpad en de tempels Ginkakuji en Nanzenji. Het filosofenpad is vooral tijdens de kersenbloesemperiode populair, vanwege de honderden kersenbomen langs het pad die dan in bloei staan. Maar ook de rest van het jaar kunt u hier een mooie wandeling maken van ongeveer 2 kilometer. Het pad start bij de Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze Zen-tempel is gebouwd naar voorbeeld van de Kinkakuji (Gouden Paviljoen). Langs het filosofenpad zijn verschillende restaurants, cafés en winkels te vinden, evenals enkele kleine tempels. De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. Tevens treft u hier de tempel Eikando aan, bekend vanwege de prachtige herfstkleuren.Dag 11: Kyoto


Een andere populaire tempel is de Kinkakuji (Gouden Paviljoen), in het noordwesten van de stad. De bovenste twee verdiepingen van de Zen-tempel zijn volledig bedekt met bladgoud. In de buurt staat de tempel Ninnaji. Deze tempel staat op de werelderfgoedlijst. U bezoekt deze tempel vooral vanwege de Goten; het vroegere woonverblijf van de hoofdpriester. Het verblijf is gebouwd in de stijl van het keizerlijk paleis en voorzien van mooie beschilderde schuifdeuren en omgeven door een prachtige rotstuin met vijvers. De Ryoanji-tempel is beroemd vanwege de rotstuin. In de rechthoekige rotstuin liggen 15 rotsen in kleine groepjes. Het ontwerp is zo gemaakt dat vanuit ieder standpunt minimaal één rots niet zichtbaar is. Er zijn verschillende opvattingen over de reden van het ontwerp. De tempel is gelegen in een groot park met wandelpaden. Wanneer u verschillende soorten Zen-tuinen wilt zien, brengt u dan een bezoek aan de tempel Daitokuji. De verschillende subtempels hebben hun eigen rotstuin, allemaal in een andere stijl. Zuidelijk van de Daitokuji staat de Myoshinji, een ander tempelcomplex met circa 50 subtempels. Een aantal tempels en Japanse tuinen kan worden bezocht. Een stukje buiten het centrum, in Arashiyama, ligt het bekende bamboebos. Een prachtige omgeving met beboste heuvels.

 

Dag 12: Kyoto - Nara - Osaka (O)


Vanuit Kyoto  bezoekt u Nara, de eerste hoofdstad van Japan. De stad ligt op ongeveer een uur rijden van Kyoto en wordt bewoond door vele hertjes. De herten lopen voornamelijk in het park, waar ook de meeste bezienswaardigheden zijn gesitueerd. Nara heeft vele historische gebouwen, waaronder de grootste en oudste tempel van Japan; Todaiji. Deze tempel is gebouwd in 752. In de tempel staat het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan, met een hoogte van 15 meter. Aan de zijkanten staan twee bodhisattva’s. Populair is ook de pilaar met een opening aan de onderkant. Men gelooft dat degenen die door de opening passen verlicht worden in hun volgende leven. Vlakbij Todaiji liggen twee Japanse tuinen Yoshiki-en en Isui-en. Naast de tuin is een museum met een collectie aardenwerk, spiegels en andere objecten uit het oude China en Korea. In het Nara National Museum wordt naast Japanse boeddhistische kunst, ook schatten uit de Todaiji-tempel tentoongesteld. De Kasuga Taisha is het beroemdste shinto-heiligdom in Nara en is gesticht in de 8e eeuw. In het complex staan en hangen honderden lantaarns die zijn gedoneerd aan de tempel. Twee keer per jaar worden de lantaarns aangestoken; tijdens de Lantern Festivals in februari en augustus. Naast de tempel is een botanische tuin en een schatkamer met relikwieën van het heiligdom.

 

Vlakbij het station staat de Kofukuji-tempel met twee pagodes van vijf en drie verdiepingen en een schatkamer waar boeddhistische kunst ten toon wordt gesteld. In de oude wijk van Nara, Naramachi, staan verschillende traditionele woon- en pakhuizen. Aan de smalle straatjes zijn allerlei winkeltjes, cafés, restaurants en musea gevestigd.

 

Verder van het centrum staan ook nog enkele tempels, zoals de Horyuji-tempel, Chuguji-tempel, Toshodaiji-tempel en Yakushiji-tempel. Deze tempels zijn bereikbaar per trein of bus vanuit het centrum van Nara. Ook het Heijo Palace ligt ook iets buiten het centrum van Nara. Het paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aantal gebouwen is de afgelopen jaren gereconstrueerd.

 

Een bezoek aan Nara kunt u goed combineren met een bezoek aan de Fushimi Inari Shrine. Dit heiligdom is gewijd aan Inari, de god van de rijst, en staat bekend om de duizenden torii-poortjes. Een wandeling naar de top van de berg duurt 2 à 3 uur, maar kortere wandelingen zijn ook mogelijk.


Vervolgens neemt u de Shinkansen naar Osaka


Dag 13: Osaka (O)


Vul deze dag naar eigen wens in! Zoek de cultuur in Osaka op met een bezoek aan Osaka Castle, de verschillende schrijnen of een museum als het Museum of History of het National Art Museum. Trek de hoogte in door de Floating Garden Observatory te verkennen op de 39ste verdieping van Umeda Sky Building. Dit biedt uitstekende vergezichten op de stad!

Liever wat ontspannen en genieten van het stadsleven? Trek er dan op uit in de wijken Minami en Shinsaibashi, het winkeldistrict van Osaka. De tussen beide wijken ingelegen Dotonbori vervult je culinaire wensen met takoyakikraampjes, sushirestaurant en andere heerlijke specialiteiten!


Mogelijk te boeken excursies  in Osaka


Dag 14: Osaka (O) - Brussel of Amsterdam

Transfer van uw hotel in Osaka naar de luchthaven , waar u incheckt voor uw retourvlucht naar huis.