Hoogtepunten Japan Reizen in 19 dagen

Hoogtepunten Japan reizen in 19 dagen

Tokyo - Hakone - Kyoto - Osaka - Hiroshima - Miyajima - Nagasaki - Fukuoka

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Tokyo


 
U vliegt vandaag op de meest comfortabele manier naar Tokyo. De vlucht duurt ongeveer een 11 uur zonder stops.


Dag 2: Tokyo


Bij aankomst wordt u naar uw hotel gevoerd en heeft u de rest van de dag vrij.


Dag 3:  Tokyo


Tokyo heeft een aantal interessante musea. Het oudste en één van de beste musea in Japan is het Tokyo National Museum, gelegen in Ueno Park. Dit museum beschikt over een grote collectie kunst en archeologische objecten. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In Ueno Park treft u ook de volgende musea aan: National Science Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum, National Museum of Western Art en het Shitamachi Museum. In het Edo-Tokyo Museum, gelegen in de wijk Ryogoku, leert u over de geschiedenis van het voormalige Edo en hoe de stad is ontwikkeld naar het huidige Tokyo. Ernaast staat het Sumida Hokusai Museum, hier ziet u een tentoonstelling over het werk van Hokusai en ukiyo-e in het algemeen. De wijk Ryogoku is ook het gebied van de sumoworstelaars. In het stadion is een klein museum dat gewijd is aan sumo.

 

Het is leuk om Tokyo ook eens van bovenaf te bekijken. Er zijn verschillende plekken in Tokyo vanwaar u een mooi uitzicht heeft over deze immense stad. Het observatiedek (202 meter hoogte) in de Metropolitan Government Building in Shinjuku kunt u gratis bezoeken. Het meest spectaculair is Skytree, dit is met 634 meter de hoogste toren in Japan. Op 350 en 450 meter hoogte zijn observatiedekken die u tegen betaling kunt bezoeken (niet goedkoop en er staan vaak lange rijen. Wij regelen graag het ticket voor u, vraagt u ons naar de mogelijkheden). Een ander bekend gebouw is Tokyo Tower, de rode versie van de Eiffeltoren. Tokyo Tower is met 333 meter iets hoger dan het origineel. Er is een observatiedek op 150 meter en 250 meter hoogte. Bijzonder zijn de ramen in de vloer bij het observatiedek op 150 meter hoogte.

 

Als u even wilt ontsnappen aan de drukte, bezoekt u dan één van de parken zoals het Yoyogi Park, Ueno Park of het Shinjuku Gyoen. Naast de vele parken heeft Tokyo ook een aantal landschapstuinen. De twee mooiste in Tokyo zijn Rikugi-en en Koishikawa Koraku-en. Rikugi-en ligt in het noorden van Tokyo en is ruim opgezet, u kunt gerust een uur rondlopen in deze tuin. Koishikawa Koraku-en ligt naast Tokyo Dome, de rust kan helaas worden verstoord als er wedstrijden plaatsvinden. Een stukje ongerepte natuur treft u aan in het Institute for Nature Study in het zuiden van Tokyo. U kunt hier mooie wandelingen maken.

 

Vooral ’s avonds is het leuk ook een bezoek te brengen aan het eiland Odaiba. Als het donker is heeft u een mooi uitzicht op de verlichte Rainbow Bridge en de skyline van Tokyo.


Mogelijke excursies TokyoDag 4: Tokyo (O)


In Tokyo is zoveel te doen dat het onmogelijk is om dit allemaal te benoemen. Wij vermelden enkele tips.

Brengt u in de ochtend een bezoek aan de vismarkt in Toyosu. Er wordt hier allerlei vissoorten verkocht, u kijkt uw ogen uit. Het is mogelijk om de tonijnveiling mee te maken. Als u verse vis en sushi wilt eten raden wij aan om een bezoek te brengen aan de vroegere vismarkt Tsukiji. Het buitenste deel van de markt, met de vele restaurantjes, is nog steeds te bezoeken.

 

Het keizerlijk paleis is centraal gelegen in Tokyo, op de plek waar vroeger Edo Castle stond. Het paleis kan niet worden bezocht, maar u kunt wel de oostelijke tuin bezoeken. Iets zuidelijker ligt de wijk Ginza, een wijk met veel luxe winkels en warenhuizen. Leuk om in de avond te bezoeken is het gebied Yurakucho. Onder de treinsporen zijn vele restaurants gevestigd, variërend van traditionele eetgelegenheden tot luxere wijnbars. 

 

Eén van de meest bekende tempels in Tokyo is Sensoji in de wijk Asakusa. U loopt eerst door de buitenste poort, de Kaminarimon. U loopt vervolgens een winkelstraat in, Nakamise genaamd, die leidt naar de tweede poort, de Hozomon. Langs de Nakamise zijn vele souvenirwinkeltjes gevestigd. Iets westelijker ligt de wijk Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd, vanwege de vele elektronicawinkels. Akihabara is ook het centrum van anime (Japanse tekenfilms) en manga (Japanse stripboeken). Als u het authentieke Tokyo wilt beleven dan raden wij aan om een bezoek te brengen aan de wijk Yanaka, gelegen ten westen van Ueno Park. Er heerst hier een rustieke sfeer. Er zijn veel kleine winkeltjes. Probeert u de snacks die hier tegen lage prijzen worden verkocht. Iets ten noorden van Ueno Park ligt Yanaka Cemetary. De begraafplaats hoort bij de Tennoji-tempel en hier is de laatste shogun van Japan, Tokugawa Yoshinobu, begraven.

 

Prachtig gelegen middenin het bos is het heiligdom Meiji Jingu. Bij de ingang staat een enorme torii-poort. Daarvandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar tempel. Vlakbij liggen de wijken Harajuku, Shibuya en Shinjuku. Shibuya staat bekend om Shibuya crossing; de drukste oversteekplaats ter wereld. In alle drie de wijken zijn vele winkels te vinden.


Vanuit Tokyo kan u ook diverse dagtochten maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Nikko. Nikko was een belangrijke centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme. Hoogtepunt is de 17e eeuwse Toshogu Shrine; het rijkelijk versierde mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. De fraaie gebouwen staan in een bosrijke omgeving. Tevens vormt dit het toegangspoort tot het Nikko National Park met prachtige berglandschappen, meren, watervallen en warmwaterbronnen (voor het bezoek aan het nationale park raden wij aan om 2 dagen in Nikko te verblijven).

 

Mount Fuji is een icoon van Japan. In de omgeving van Mount Fuji liggen enkele meren waar u kunt wandelen en waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op deze heilige berg.

 

Ook leuk is een bezoek aan Kamukura. Kamakura ligt op ongeveer een uur rijden van Tokyo. In het verleden was het een belangrijk politiek centrum in Japan. Er zijn in Kamakura vele tempels, heiligdommen en andere historische gebouwen te zien.

 

Dichterbij ligt Kawagoe (ongeveer een half uur met de trein), deze plaats wordt ook wel Little Edo genoemd. Kawagoe was in het verleden een handelsplaats; hiervandaan werd Edo (het vroegere Tokyo) bevoorraad. Het Warehouse District straalt een authentieke sfeer uit, in de oude gebouwen zijn nu winkeltjes en restaurants gevestigd. Eén van de voormalige huizen is opengesteld voor publiek. Als u traditioneel Japans snoepgoed wilt uitproberen is dit een ideale plek, in de straat Kashiya Yokocho worden allerlei lekkernijen verkocht.


Mogelijke excursies Tokyo

 


Dag 9: Kyoto


Een andere populaire tempel is de Kinkakuji (Gouden Paviljoen), in het noordwesten van de stad. De bovenste twee verdiepingen van de Zen-tempel zijn volledig bedekt met bladgoud. In de buurt staat de tempel Ninnaji. Deze tempel staat op de werelderfgoedlijst. U bezoekt deze tempel vooral vanwege de Goten; het vroegere woonverblijf van de hoofdpriester. Het verblijf is gebouwd in de stijl van het keizerlijk paleis en voorzien van mooie beschilderde schuifdeuren en omgeven door een prachtige rotstuin met vijvers. De Ryoanji-tempel is beroemd vanwege de rotstuin. In de rechthoekige rotstuin liggen 15 rotsen in kleine groepjes. Het ontwerp is zo gemaakt dat vanuit ieder standpunt minimaal één rots niet zichtbaar is. Er zijn verschillende opvattingen over de reden van het ontwerp. De tempel is gelegen in een groot park met wandelpaden. Wanneer u verschillende soorten Zen-tuinen wilt zien, brengt u dan een bezoek aan de tempel Daitokuji. De verschillende subtempels hebben hun eigen rotstuin, allemaal in een andere stijl. Zuidelijk van de Daitokuji staat de Myoshinji, een ander tempelcomplex met circa 50 subtempels. Een aantal tempels en Japanse tuinen kan worden bezocht. Een stukje buiten het centrum, in Arashiyama, ligt het bekende bamboebos. Een prachtige omgeving met beboste heuvels.

 

Dag 10: Kyoto


Vanuit Kyoto kunt u diverse dagtochten maken. Een aanrader is een bezoek aan Nara, de eerste hoofdstad van Japan. De stad ligt op ongeveer een uur rijden van Kyoto en wordt bewoond door vele hertjes. De herten lopen voornamelijk in het park, waar ook de meeste bezienswaardigheden zijn gesitueerd. Nara heeft vele historische gebouwen, waaronder de grootste en oudste tempel van Japan; Todaiji. Deze tempel is gebouwd in 752. In de tempel staat het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan, met een hoogte van 15 meter. Aan de zijkanten staan twee bodhisattva’s. Populair is ook de pilaar met een opening aan de onderkant. Men gelooft dat degenen die door de opening passen verlicht worden in hun volgende leven. Vlakbij Todaiji liggen twee Japanse tuinen Yoshiki-en en Isui-en. Naast de tuin is een museum met een collectie aardenwerk, spiegels en andere objecten uit het oude China en Korea. In het Nara National Museum wordt naast Japanse boeddhistische kunst, ook schatten uit de Todaiji-tempel tentoongesteld. De Kasuga Taisha is het beroemdste shinto-heiligdom in Nara en is gesticht in de 8e eeuw. In het complex staan en hangen honderden lantaarns die zijn gedoneerd aan de tempel. Twee keer per jaar worden de lantaarns aangestoken; tijdens de Lantern Festivals in februari en augustus. Naast de tempel is een botanische tuin en een schatkamer met relikwieën van het heiligdom.

 

Vlakbij het station staat de Kofukuji-tempel met twee pagodes van vijf en drie verdiepingen en een schatkamer waar boeddhistische kunst ten toon wordt gesteld. In de oude wijk van Nara, Naramachi, staan verschillende traditionele woon- en pakhuizen. Aan de smalle straatjes zijn allerlei winkeltjes, cafés, restaurants en musea gevestigd.

 

Verder van het centrum staan ook nog enkele tempels, zoals de Horyuji-tempel, Chuguji-tempel, Toshodaiji-tempel en Yakushiji-tempel. Deze tempels zijn bereikbaar per trein of bus vanuit het centrum van Nara. Ook het Heijo Palace ligt ook iets buiten het centrum van Nara. Het paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aantal gebouwen is de afgelopen jaren gereconstrueerd.

 

Een bezoek aan Nara kunt u goed combineren met een bezoek aan de Fushimi Inari Shrine. Dit heiligdom is gewijd aan Inari, de god van de rijst, en staat bekend om de duizenden torii-poortjes. Een wandeling naar de top van de berg duurt 2 à 3 uur, maar kortere wandelingen zijn ook mogelijk.


Dag 11: Kyoto - Mount Koya


U reist met een lokale trein van Kyoto via Osaka naar Mount Koya . U reist met een limited express-trein tot Gokurakubashi. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Vanaf het station in Gokurakubashi wordt u in 5 minuten met de kabelbaan naar de top van Mount Koya gebracht. Vervolgens neemt u een lokale bus naar het dorp.

 

Informatie Mount Koya:

Mount Koya, ook wel bekend als Koyasan, is het centrum van het shingon-boeddhisme. Deze stroming is in de 9e eeuw geïntroduceerd in Japan door Kobo Daishi, één van de belangrijkste religieuze personen uit de Japanse geschiedenis. Het tempeldorp ligt geïsoleerd bovenop Mount Koya en is het eindpunt van de pelgrimstocht langs de 88 tempels op het eiland Shikoku. De Okonuin Tempel is één van de heiligste plekken in Japan en een populaire pelgrimsplaats. Hier staat het mausoleum van Kobo Daishi. Via de Ichinohashi-brug (wel eerst buigen voordat u de brug betreedt) komt u bij de begraafplaats, die voor de tempel is gelegen. Meer dan 200.000 graven liggen op deze 2 kilometer lange begraafplaats. Sommige zijn heel recent geplaatst en andere liggen er al eeuwen. Een indrukwekkende plek om doorheen te lopen. Er is ook een kortere route (circa 1 kilometer) door een recenter deel van de begraafplaats. U komt in beide gevallen uiteindelijk uit bij de Gokusho Offering Hall met een rij Jizo-beelden. Jizo is de god die waakt over overleden baby’s en kinderen. Via de Gobyonohashi-brug komt u bij het binnenste gedeelte van de tempel, waar ook het mausoleum is gevestigd.

 

Aan de andere kant van het dorp staat de tempel Kongobuji, met prachtig beschilderde schuifwanden. Iets verderop staat het Garan-complex. De twee belangrijkste gebouwen zijn de Konpon Daito Pagode en de Kondo Hall, waar ceremonies worden gehouden. In het Daishi Kyokai-complex kunt u deelnemen aan activiteiten als een ceremoniële initiatie tot het boeddhisme (jukai) en het kopiëren van boeddhistische geschriften (shakyo).

 

U verblijft de komende nacht in één van de tempels op Mount Koya, een bijzondere ervaring! U maakt het leven van de monniken van dichtbij mee. Zorg dat u vóór 17.00 uur bij uw accommodatie arriveert, want het diner wordt 18.00 uur geserveerd. Het eten in de tempel is vegetarisch, shojin ryori genoemd. En daarna vroeg naar bed, want het ochtendgebed start al om 06.00 uur.

Dag 5: Tokyo - Hakone (O)


U reist met de trein van Tokyo naar Hakone. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Het eindstation van de trein is Hakone-Yumoto. Vanaf dit station kunt u met een lokale trein of bus naar uw hotel reizen.

 

Informatie Hakone:

Hakone is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park en staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en het uitzicht op Mount Fuji. In Hakone zijn vele badhuizen en traditionele hotels (ryokan) waar u kunt genieten van de warmwaterbronnen. Het is dan ook een populaire plek voor een dagje ontspanning voor Japanners.


Dag 6: Hakone (O)


Hakone wordt omgeven door prachtige natuur en u kunt dan ook uitstekend wandelen in dit gebied. In het verleden was Hakone een belangrijke plaats langs de Tokaido-route. De oude checkpoint is gereconstrueerd en u kunt een klein museum over de Tokaido bezoeken. Maak ook zeker een wandeling over de oude postroute vanaf het Ashinoko-meer richting Hatajuku. Een leuke wandeling van ongeveer 1,5 uur door de bossen. Onderweg loopt u langs een theehuis en het museum. Een ander populair gebied om te wandelen is Sengokuhara. Dit gebied, gelegen op de helling van Mount Hakone, is begroeid met pampasgras. Vooral in de herfst trekt dit gebied veel bezoekers als het gras verkleurd van groen naar een mix van goud en zilver. Er zijn diverse kabelbanen die u naar de hoger gelegen wandelpaden brengen. De Komagatake-kabelbaan brengt u vanaf het Ashinoko-meer naar de top van Komagatake op Mount Hakone. Hiervandaan heeft u, met helder weer, een prachtig uitzicht op het meer en Mount Fuji. Verschillende wandelroutes leiden naar beneden door een bosrijke omgeving. De kabelbaan Hakone Ropeway brengt u vanaf het Ashinoko-meer naar Sounzan, nabij Gora. Vanuit de kabelbaan heeft u uitzicht op het Ashinoko-meer en Mount Fuji. U ziet ook de actieve zwavelbronnen in de krater Owakudani. U kunt bij Owakudani uitstappen en een korte wandeling maken door het vulkanische gebied. Er zijn ook langere wandelroutes richting het Ashinoko-meer. Het gebied rondom Owakudani wordt helaas regelmatig gesloten vanwege vulkanische gassen. Wij raden u ook zeker aan om een rit met de Hakone Tozan Railway te maken, dit is de oudste spoorlijn van Japan. De kleine treinen rijden door de bosrijke vallei van Gora naar Hakone.


Dag 7: Hakone - Kyoto (O)


U reist eerst naar Odawara. U reist vervolgens per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Odawara naar Kyoto. De rit duurt 2 tot 3 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Kyoto:

Deze voormalige keizerlijke hoofdstad kent een lange en rijke geschiedenis. Kyoto was lange tijd de hoofdstad van Japan, van 794 tot 1868. De stad is meerdere malen verwoest door aardbevingen, branden en oorlogen, maar is gelukkig gespaard gebleven van luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog. Vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken zijn nog steeds te bewonderen. Deze stad vormt een absoluut hoogtepunt van uw reis!

 

Brengt u in de avond een bezoek aan Pontocho, in deze sfeervolle straat zijn vele restaurants gevestigd, variërend van goedkope ‘fastfood’ restaurants tot prijzige traditionele restaurants met ‘Kyoto Cuisine’. Ook leuk is een bezoek aan de Nishiki-markt. Hier wordt veel verse vis en groenten verkocht en alles wat met eten te maken heeft, zoals messen en ander kookgerei. Het is een uitstekende plek om de specialiteiten van Kyoto te proeven.


Dag 8: Kyoto (O)


U kunt Kyoto goed te voet of per fiets verkennen. De bezienswaardigheden die verder weg zijn gelegen, zijn ook gemakkelijk met de metro bereikbaar. U kunt niet alle tips die wij vermelden op één dag bezoeken, u zult keuzes moeten maken.

Centraal gelegen in Kyoto staat het Nijo Kasteel. Het kasteel is gebouwd door de shogun Tokugawa Ieyasu, maar is later in gebruik genomen als keizerlijk paleis. Het paleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan. Het kasteel heeft een prachtig interieur en is bekend vanwege de nachtegaalvloer (als u er op loopt hoort u vogelachtige piepgeluiden) om indringers te verraden. In het centrum staat ook het keizerlijk paleis. Het is alleen mogelijk om de tuinen te bezoeken en de gebouwen van buiten te bezichtigen. Iets zuidelijker staan de Hinganji-tempels. U krijgt hier een goed beeld van het moderne Japanse boeddhisme.

 

In het oostelijke deel van Kyoto ligt de beroemde geishawijk Gion. U ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. Er zijn hier vele theehuizen gevestigd, waar geisha's (in Kyoto geiko genoemd) nog steeds hun gasten vermaken. Er zijn verder vele (dure) restaurants te vinden. U bent in de buurt van de tempel Kiyumizudera. De Kiyumizudera (betekenis is zuiver water) is één van de bekendste tempels van Kyoto. Bezoekers van de tempel drinken uit één van de drie bronnen, in de hoop op een lang leven, succes op school of geluk in de liefde. Vanaf de 13 meter hoge centrale hal heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omliggende bergen. De weg naar de tempel toe voert langs een steile weg omhoog. Deze wijk, Higashiyama genaamd, ademt nog een historische sfeer. U krijgt een beeld van het traditionele Kyoto. Er zijn hier vele winkeltjes en restaurants gevestigd. Ook staat hier de Kodaji Tempel met prachtige Zen-tuinen.

 

Iets meer naar het noorden ligt het filosofenpad en de tempels Ginkakuji en Nanzenji. Het filosofenpad is vooral tijdens de kersenbloesemperiode populair, vanwege de honderden kersenbomen langs het pad die dan in bloei staan. Maar ook de rest van het jaar kunt u hier een mooie wandeling maken van ongeveer 2 kilometer. Het pad start bij de Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze Zen-tempel is gebouwd naar voorbeeld van de Kinkakuji (Gouden Paviljoen). Langs het filosofenpad zijn verschillende restaurants, cafés en winkels te vinden, evenals enkele kleine tempels. De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. Tevens treft u hier de tempel Eikando aan, bekend vanwege de prachtige herfstkleuren.


Dag 12: Mount Koya - Osaka


De dag start al vroeg met het ochtendgebed. Na het gebed wordt het ontbijt geserveerd, ook weer vegetarisch volgens de boeddhistische leefregels. U neemt de bus terug naar de kabelbaan. Vervolgens met de kabelbaan bergafwaarts naar het station Gokurakubashi. U reist met een limited express-trein van Gokurakubashi naar Osaka. De rit duurt ongeveer 1 uur en een kwartier. Bij aankomst in Osaka gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Osaka:

Osaka is de tweede grootste stad van Japan en staat ook wel bekend als culinaire stad. Bekend zijn vooral okonomiyaki (soort pannenkoek met witte kool en vlees of vis) en takoyaki (soort poffertjes met stukjes octopus erin). Zeker proberen! Overal in de stad zijn restaurantjes en kraampjes die deze gerechten verkopen. Veel reizigers slaan Osaka over, maar de stad heeft veel te bieden en is een ideaal uitgangspunt voor het maken van dagtochten in de omgeving. U kunt een bezoek brengen aan diverse interessante musea, één van de meest spectaculaire aquaria van Japan en het pretpark Universal Studios.


Dag 13: Osaka - Hiroshima


U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Osaka naar Hiroshima. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Hiroshima:

Iedereen kent Hiroshima vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 op de stad is gevallen. De bom heeft alles in een straal van twee kilometer verwoest. Na de oorlog is de stad herbouwd, waaronder ook het kasteel en de Japanse tuin Shukkei-en. Ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de atoombom is het Peace Memorial Park gebouwd. Het ruim opgezette park is gelegen in het centrum van Hiroshima en hier staat ook het Peace Memorial Museum. In dit museum leert u over de geschiedenis van Hiroshima en natuurlijk over de gebeurtenissen op 6 augustus 1945. Een indrukwekkende ervaring die dient als herinnering dat vrede niet als vanzelfsprekend moet worden beschouwd. 

 

Het kasteel van Hiroshima is gebouwd op vlak terrein, in tegenstelling tot veel andere kastelen die op een heuvel zijn gebouwd. Er is een tentoonstelling te zien over de reconstructie van dit kasteel. Naast het kasteel ligt Shukkei-en, een miniatuurlandschap met bergen, valleien en bossen.

 

Tip: ga vanavond okonomiyaki eten (een soort pannenkoek met groenten, vlees of vis en noedels). Dit is een specialiteit van Hiroshima.

Dag 14 : Hiroshima - Miyajima


U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist met een lokale trein naar Miyajimaguchi Station, nabij de haven. U vaart met een ferry over naar het eiland Miyajima. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Miyajima:

Miyajima is een klein eiland voor de kust van Hiroshima. Officieel heet het eiland Itsukushima, maar is bekender onder de naam Miyajima, wat ‘Shrine Island’ betekend. De aanleiding van de bijnaam is de Itsukushima-tempel. Op het eiland leven vele herten. De herten zijn tam en worden als heilig beschouwd vanuit het shinto-geloof. Miyajima wordt voornamelijk bezocht als dagtocht vanuit Hiroshima. Overdag is het druk met toeristen, maar zodra de laatste boot vertrokken is kunt u genieten van de rust.


Dag 15: Miyajima


De Itsukushima-tempel is één van de belangrijkste tempels in het shingon-boeddhisme. Deze eeuwenoude tempel is boven het water gebouwd en lijkt te drijven bij vloed. De enorme torii-poort is een icoon voor Miyajima. Als het vloed is lijkt deze te zweven boven het water. Iets verderop staat de Senjokaku Hall, letterlijk paviljoen van de duizend tatami-matten, en de naastgelegen pagode met vijf verdiepingen. Aan de voet van Mount Misen staat de tempel Daisho-in. In de verschillende gebouwen zijn standbeelden en andere religieuze voorwerpen te zien. Vanaf de tempel leidt een wandelpad naar de top van Mount Misen. De wandeling naar boven duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het is ook mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan, maar het is dan alsnog een kilometer lopen naar de top. Maar ook voor een minder intensieve wandeling zijn er genoeg mogelijkheden; er zijn verschillende wandelpaden rondom het dorp.


Dag 16: Miyajima - Nagasaki


U gaat op eigen gelegenheid terug naar de haven. U vaart van Miyajima naar het 'vasteland'. Vanaf het station Miyajimaguchi reist u met een lokale trein naar Hiroshima Station. U reist per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Hiroshima naar Fukuoka. In Fukuoka stapt u over op een limited express-trein naar Nagasaki. De totale reis duurt 3 tot 3,5 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Nagasaki:

Een interessante plaats vanwege de historische band die Nederland heeft met deze stad. In het verleden was dit de enige haven die open was voor buitenlandse handel. Nadat de Portugezen uit Japan werden verdreven was het alleen voor de Nederlanders toegestaan om handel te drijven met Japan. Daarnaast is Nagasaki vooral bekend vanwege de atoombom die duizenden mensen het leven heeft gekost en een groot deel van de stad heeft verwoest. Het Nagasaki Peace Park en het naastgelegen Atomic Bomb Museum herinneren aan deze dramatische gebeurtenis op 9 augustus 1945.


Dag 17: Nagasaki


Nog een hele dag in Nagasaki. Brengt u zeker een bezoek aan Dejima, het eiland waar de Nederlanders eeuwenlang verbleven, omdat het ‘vasteland’ verboden terrein was voor buitenlanders. Op Dejima, dat tegenwoordig geen eiland meer is, ziet u nog verschillende gebouwen uit de tijd dat de Nederlanders hier verbleven. Oranda Zaka (Dutch Slope) herinnert ook nog aan de tijd dat de Nederlanders hier verbleven. Langs de hellende straten staan huizen van westerse (voornamelijk Nederlandse) kooplieden uit de 19e eeuw. Een aantal huizen is verplaatst naar het openluchtmuseum Glover Garden. Doordat er veel westerse kooplieden in Nagasaki woonden, staan er in de stad ook relatief veel kerken. De oudste is de Oura katholieke kerk, gesitueerd naast Glover Garden. Als u heimwee krijgt naar Nederland dan kunt u een bezoek brengen aan het pretpark Huis ten Bosch, waar verschillende replica’s staan van Nederlandse gebouwen. Een aparte gewaarwording zo ver van huis.

Nagasaki heeft de oudste chinatown van het land, Shinchi Chinatown genoemd. U vindt hier vele restaurants die onder andere champon en sasa udon verkopen, twee noedelgerechten waar Nagasaki om bekend staat. Enkele tempels, zoals de Sofukuji-tempel, zijn gebouwd voor de Chinese inwoners. De architectuur is duidelijk Chinees, wat afwijkt van de Japanse bouwstijl. 

Gaat u voor een mooi uitzicht over de stad naar de top van Mount Inasa, die per kabelbaan bereikbaar is. Vooral ’s avonds heeft u een prachtig uitzicht over de verlichte stad.


Dag 18: Nagasaki - Fukuoka


U gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. U reist met een limited express-trein van Japan Railways van Nagasaki naar Fukuoka. De rit duurt ongeveer 2 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Fukuoka:

De grootste stad en aanvlieghaven op het eiland Kyushu. De stad bestaat uit twee delen, in 1889 zijn de steden Hakata en Fukuoka samengevoegd. Het centrum, waar ook het treinstation is gevestigd, heet nog steeds Hakata. Fukuoka is geen bezienswaardige stad, maar het is wel een fijne plek om een nachtje te verblijven voor of na uw vlucht. Rondom de ruïnes van Fukuoka Castle kunt u een mooie wandeling maken. Fukuoka staat bekend om de eetstalletjes, yatai, die verspreid door de stad staan. De beste plek om yatai te vinden is aan de zuidkant van Nakasu Island. Geniet van bijvoorbeeld yakitori (kipspiesjes) of de lokale specialiteit; Hakata ramen (noedelsoep).


Dag 19: Fukuoka - Brussel of Amsterdam


Transfer naar de luchthaven, waar u incheckt voor uw retourvlucht naar huis.


Einde van een mooie vakantie.