Bezienswaardigheden en excursies Hiroshima

Bezienswaardigheden en excursies Hiroshima

Hiroshima, een stad die bekend is geworden door de tragische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als een stad van vrede en schoonheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies in Hiroshima:


 1. Vredesmonument van Hiroshima (Genbaku Dome): Dit UNESCO-werelderfgoed, ook bekend als de Atoombomkoepel, is een van de weinige gebouwen die overeind bleven na de atoombomaanval en dient nu als een krachtig symbool van vrede.

 2. Hiroshima Peace Memorial Park: Dit park, gelegen rond de Atoombomkoepel, bevat meerdere monumenten, waaronder het Vredesmonument, het Kinderen Vredesmonument, en het Hiroshima Peace Memorial Museum, dat de geschiedenis van de atoombom en de inzet voor vrede documenteert.

 3. Miyajima: Een korte veerbootrit vanuit Hiroshima brengt je naar het eiland Miyajima, beroemd om zijn iconische "drijvende" torii-poort van Itsukushima-schrijn. Het eiland biedt ook prachtige wandelpaden en traditionele winkeltjes.

 4. Shukkeien Garden: Deze historische Japanse tuin, die dateert uit de Edo-periode, biedt een vredige en schilderachtige omgeving, perfect voor een ontspannen wandeling.

 5. Hiroshima Castle: Ook bekend als Carp Castle, dit kasteel biedt een interessante blik in de Japanse geschiedenis en cultuur, met een prachtig uitzicht over de stad vanaf de top.

 6. Okonomimura: Probeer Hiroshima's beroemde okonomiyaki, een soort Japanse hartige pannenkoek, in een van de vele gespecialiseerde restaurants in deze eetwijk.

 7. Mazda Museum: Voor autoliefhebbers biedt een bezoek aan het Mazda Museum een fascinerend inzicht in de geschiedenis en toekomst van de auto-industrie.

 8. Edajima: Dit eiland, bereikbaar via een korte veerboottocht, is beroemd om zijn voormalige Keizerlijke Japanse Marineacademie en biedt prachtige uitzichten en stranden.

 9. Hiroshima Museum of Art: Dit museum herbergt zowel Europese meesterwerken als moderne Japanse kunst, en is een rustige ontsnapping van de drukte van de stad.

 10. Streetcar Ride: Maak een ritje met een van Hiroshima's nostalgische trams voor een leuke en handige manier om de stad te verkennen.

 11. Ota River Cruise: Geniet van een rustige boottocht op de Ota-rivier, waarbij je langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hiroshima vaart.

Hiroshima, met zijn rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke omgeving, is een stad die een diepe indruk achterlaat op haar bezoekers. Het biedt een krachtige boodschap van vrede en veerkracht, evenals een scala aan culturele en historische ervaringen.