Bezienswaardigheden en excursies Kyoto

Bezienswaardigheden en excursies Kyoto 

Kyoto, de historische hoofdstad van Japan, staat bekend om zijn prachtige tempels, traditionele theehuizen, en goed bewaarde geschiedenis. Hier zijn enkele van de meest memorabele bezienswaardigheden en excursies die je in Kyoto kunt ervaren:


 1. Fushimi Inari-Taisha: Deze beroemde Shinto-schrijn is bekend om zijn duizenden rode torii-poorten die een pad vormen door de bossen van de heilige Mount Inari.

 2. Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen): Dit iconische Zen-boeddhistische tempelcomplex is bedekt met bladgoud en weerspiegelt prachtig in het omringende meer.

 3. Arashiyama Bamboo Grove: Wandel door dit betoverende bamboebos en ervaar de serene en mystieke sfeer. In de buurt bevindt zich ook de Tenryu-ji Tempel, een UNESCO Werelderfgoed.

 4. Gion District: Verken de sfeervolle straten van Gion, bekend als het geishagebied van Kyoto, waar je traditionele houten huizen en misschien zelfs een geisha of maiko (leerling-geisha) zult zien.

 5. Kiyomizu-dera: Deze historische tempel staat bekend om zijn houten podium dat 13 meter boven de heuvel uitsteekt, met een indrukwekkend uitzicht over de stad.

 6. Nijo Castle: Dit kasteel, een voormalige residentie van de shogun, is beroemd om zijn prachtig versierde kamers en 'nachtigalevloeren' die tsjirpen als waarschuwing bij indringers.

 7. Philosopher's Path: Een charmant wandelpad langs een kanaal, omgeven door honderden kersenbomen. Vooral mooi tijdens de kersenbloesem in het voorjaar.

 8. Ryoan-ji Temple: Bekend om zijn zen-tuin, is dit een perfecte plek om te mediteren en de rustige schoonheid van Japan te waarderen.

 9. Thee Ceremonie Ervaring: Kyoto is de perfecte plek om de traditionele Japanse theeceremonie mee te maken en meer te leren over deze eeuwenoude kunst.

 10. Sanjusangendo: Deze tempel herbergt 1001 levensgrote beelden van de godin Kannon en is indrukwekkend in zowel schaal als detail.

 11. Pontocho Alley: Een smalle, sfeervolle steeg bekend om zijn traditionele eet- en drinkgelegenheden, variërend van budgetvriendelijke yakitori-stalletjes tot exclusieve kaiseki-restaurants.

 12. Kimono Verhuur: Huur een kimono en wandel door de historische straten van Kyoto voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Kyoto biedt een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, waardoor het een must-visit bestemming is voor iedereen die naar Japan reist. Vergeet niet om enige tijd vrij te maken om gewoon door de stad te wandelen en te genieten van de unieke sfeer.