Bezienswaardigheden en excursies Takayama

Takayama, gelegen in de Japanse Alpen, staat bekend om zijn goed bewaarde oude stad, traditionele huizen, en prachtige natuurlijke omgeving. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt ervaren in Takayama:


 1. Oude Stad (Sanmachi Suji): Verken de charmante historische straten van Takayama, bekend om hun traditionele houten huizen, sakebrouwerijen, en ambachtelijke winkels. Het voelt alsof je terug in de tijd stapt.

 2. Takayama Jinya: Dit historische overheidsgebouw uit de Edo-periode is nu een museum en biedt een uniek inzicht in het bestuurlijke verleden van Japan.

 3. Takayama Festival Floats Exhibition Hall: Bekijk enkele van de beroemde Takayama festivalwagens die worden gebruikt tijdens de spectaculaire lente- en herfstfestivals.

 4. Hida Folk Village (Hida no Sato): Een openluchtmuseum met meer dan 30 traditionele huizen uit de regio Hida. Deze huizen zijn verplaatst en bewaard om de traditionele Japanse architectuur te tonen.

 5. Lokale Markten: Bezoek de ochtendmarkten van Takayama, bekend als Miyagawa Markt en Jinya-mae Markt, waar je verse lokale producten en unieke handwerkproducten kunt vinden.

 6. Shirakawa-go en Gokayama: Maak een dagtocht naar deze nabijgelegen UNESCO Werelderfgoedlocaties, bekend om hun traditionele gassho-zukuri boerderijhuizen met steile rieten daken.

 7. Hida Takayama Onsen: Ontspan in een van de vele warmwaterbronnen van Takayama voor een authentieke Japanse onsen-ervaring.

 8. Sakebrouwerijen: Takayama staat bekend om zijn uitstekende sake. Bezoek een lokale brouwerij om meer te leren over het brouwproces en verschillende soorten sake te proeven.

 9. Eten Proeven: Probeer lokale specialiteiten zoals Hida-gyu (Hida rundvlees), mitarashi dango (rijstcakeballen met zoete sojasaus), en Takayama ramen.

 10. Kamikochi: Als je van natuur houdt, overweeg dan een uitstapje naar Kamikochi, een schilderachtig berggebied dat bekend staat om zijn prachtige alpiene landschappen.

 11. Ryokan Ervaring: Verblijf in een traditionele Japanse herberg (ryokan) voor een volledige culturele ervaring, inclusief tatami matten, futonbedden en traditionele Japanse maaltijden.

Takayama biedt een unieke mix van historische charme, culturele diepgang en natuurlijke schoonheid, waardoor het een perfecte bestemming is voor diegenen die een authentieke Japanse ervaring willen.

Bezienswaardigheden en excursies Takayama