Bezienswaardigheden en excursies Sapporo

Bezienswaardigheden en excursies Sapporo

Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido, Japan's noordelijkste eiland, staat bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke culinaire tradities, en levendige festivals. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en excursies die je kunt ervaren in Sapporo:

 1. Odori Park: Dit lange, smalle park in het centrum van Sapporo is het toneel van vele festivals, waaronder het beroemde Sapporo Snow Festival. Het is een geweldige plek om te ontspannen en de stedelijke sfeer te genieten.

 2. Sapporo TV Tower: Gelegen aan het oostelijke einde van Odori Park, biedt de toren een fantastisch uitzicht over de stad, vooral 's nachts.

 3. Sapporo Beer Museum: Sapporo is de geboorteplaats van bier in Japan. Het Sapporo Beer Museum biedt rondleidingen en bierproeverijen, waar je meer te weten kunt komen over het brouwproces.

 4. Historisch Dorp van Hokkaido (Kaitaku-no Mura): Dit openluchtmuseum toont historische gebouwen uit heel Hokkaido, waardoor bezoekers een kijkje krijgen in het leven in Japan van de 19e tot het begin van de 20e eeuw.

 5. Moerenuma Park: Ontworpen door de beroemde beeldhouwer Isamu Noguchi, is dit park een combinatie van kunst en natuur, met sculpturen, speelplaatsen en sportfaciliteiten.

 6. Shiroi Koibito Park: Dit themapark is gewijd aan de beroemde Shiroi Koibito-koekjes van Hokkaido. Bezoekers kunnen de fabriek tour doen en hun eigen koekjes maken.

 7. Mt. Moiwa: Bereikbaar per kabelbaan, biedt deze berg prachtige uitzichten over Sapporo, vooral 's nachts. Er zijn ook wandelpaden voor degenen die liever naar de top wandelen.

 8. Nijo Market: Voor een authentieke lokale ervaring, bezoek deze markt waar je verse zeevruchten kunt proeven en kopen, waaronder Hokkaido's beroemde krab.

 9. Hokkaido Jingu: Deze Shinto-schrijn, gelegen in Maruyama Park, is een vredige plek om de Japanse religieuze cultuur te ervaren.

 10. Otaru Dagtrip: Niet ver van Sapporo, is Otaru een charmante kuststad bekend om zijn goed bewaarde kanaalgebied, glasblazerijen, en sfeervolle muziekdooswinkels.

 11. Nakajima Park: Een prachtig park met meren, bossen, een concertzaal, en twee traditionele Japanse tuinen.

 12. Sapporo Snow Festival: Als je in februari Sapporo bezoekt, is dit festival een must-see evenement met indrukwekkende sneeuw- en ijssculpturen.

Sapporo biedt een boeiende mix van stedelijke attracties en natuurlijke schoonheid, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel eerste bezoekers als terugkerende reizigers naar Japan.