Bezienswaardigheden en excursies Lake Kawaguchi

Bezienswaardigheden en excursies Lake Kawaguchi

Lake Kawaguchi, gelegen aan de voet van Mount Fuji, is een van de iconische Fuji Five Lakes en een populaire bestemming voor zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en uitzicht op de berg Fuji. Hier zijn enkele van de beste bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ondernemen rond Lake Kawaguchi:


 1. Mount Fuji Uitzichtpunten: Lake Kawaguchi biedt enkele van de beste uitzichten op Mount Fuji. Populaire uitzichtpunten zijn onder meer de noordelijke oever van het meer en het Fuji Panoramische Ropeway, die je naar een uitkijkpunt brengt voor spectaculaire panoramische uitzichten.

 2. Kachi Kachi Ropeway: Deze kabelbaan brengt je naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over het meer en Mount Fuji. Bovenaan vind je een klein heiligdom en een café.

 3. Kubota Itchiku Art Museum: Dit museum herbergt werken van Kubota Itchiku, een kunstenaar die de traditionele Tsujigahana zijdeschildertechniek heeft herleefd. De tuinen rondom het museum zijn ook prachtig.

 4. Oishi Park: Gelegen aan de noordelijke oever van het meer, staat het park bekend om zijn seizoensgebonden bloemen en uitstekende uitzichten op Mount Fuji.

 5. Lake Kawaguchi Music Forest: Een uniek themapark gewijd aan automatische muziekinstrumenten, met prachtige Europese tuinen en een klein concertgebouw.

 6. Boottochten op het Meer: Geniet van een rustige boottocht op Lake Kawaguchi, een geweldige manier om de omgeving vanaf het water te waarderen.

 7. Wandelen en Fietsen: Er zijn verschillende wandel- en fietspaden rond het meer die je door prachtige landschappen en rustige gebieden leiden.

 8. Yagizaki Park: Een ander mooi park aan het meer, ideaal voor picknicks, wandelingen, en het genieten van het uitzicht op Mount Fuji.

 9. Saiko Iyashi no Sato Nenba: Dit gerestaureerde dorp toont traditionele rieten huizen (thatched-roof) en biedt een blik in het traditionele leven, ambachten en kunst.

 10. Fujikawaguchiko Herb Festival: Als je in de zomer bezoekt, kun je genieten van dit festival waarbij de oevers van het meer worden bedekt met kleurrijke lavendel en andere bloemen.

 11. Onsen (Hete Bronnen): Ontspan in een van de vele onsen in de regio en geniet van het therapeutische water met uitzicht op Mount Fuji.

 12. Fujiten Snow Resort: In de wintermaanden kun je skiën of snowboarden met een prachtige achtergrond van Mount Fuji.

Lake Kawaguchi is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en Japanse cultuur, en biedt een breed scala aan activiteiten in een van de meest schilderachtige omgevingen van Japan.