bezienswaardigheden en excursies Hakone

Hakone, gelegen in het Fuji-Hakone-Izu National Park in Japan, is een populaire bestemming bekend om zijn natuurlijke schoonheid, onsen (natuurlijke warmwaterbronnen), en uitzicht op de iconische Mount Fuji. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt ervaren in Hakone:

 1. Hakone Open-Air Museum: Dit museum biedt een indrukwekkende collectie van buiten- en binnenkunstwerken, waaronder sculpturen en werken van beroemde kunstenaars zoals Picasso. De prachtige natuurlijke omgeving voegt een extra dimensie toe aan de kunstbeleving.

 2. Owakudani Vallei: Bekend om zijn vulkanische activiteit, biedt Owakudani prachtige uitzichten, wandelpaden, en de mogelijkheid om eieren te eten die gekookt zijn in de natuurlijke hete bronnen, wat lokaal wordt beschouwd als een levensverlengende delicatesse.

 3. Hakone Shrine: Deze schilderachtige Shinto-schrijn, gelegen aan de oevers van het Ashinoko-meer, is herkenbaar aan zijn iconische rode torii-poort die in het water staat.

 4. Lake Ashi Cruise: Maak een ontspannende boottocht op het Ashinoko-meer, met uitzicht op Mount Fuji en de weelderige bergen van Hakone.

 5. Hakone Ropeway: Geniet van een panoramisch uitzicht op Hakone en Mount Fuji tijdens een rit met deze kabelbaan, die je naar verschillende belangrijke locaties en uitzichtpunten in de regio brengt.

 6. Hakone Tozan Railway: Deze bergspoorlijn biedt een schilderachtige rit door de bergen van Hakone, met name mooi tijdens de kersenbloesem in de lente en de bladerverkleuring in de herfst.

 7. Onsen Ervaring: Hakone staat bekend om zijn vele onsen. Een verblijf in een traditionele ryokan (Japanse herberg) met een onsen is een must voor een authentieke Japanse ervaring.

 8. Hakone Botanical Garden of Wetlands: Een prachtige botanische tuin die verschillende soorten planten en bloemen toont die in natte gebieden groeien.

 9. Pola Museum of Art: Dit museum, omringd door bossen, herbergt een indrukwekkende collectie van zowel westerse als Japanse kunst.

 10. Wandelen en Trekking: Hakone biedt diverse wandel- en trektochten door zijn bergachtige landschap, ideaal voor natuurliefhebbers.

 11. Gotemba Premium Outlets: Voor degenen die graag winkelen, bieden deze outlets nabij Hakone een breed scala aan Japanse en internationale merken met korting.

Hakone is een perfecte mix van natuur, kunst en cultuur, ideaal voor een dagtrip of een langer verblijf vanuit Tokyo. Met zijn ontspannende warmwaterbronnen en adembenemende natuurlijke schoonheid is het een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.