Bezienswaardigheden en excursies Wajima

Bezienswaardigheden en excursies Wajima

Wajima, gelegen op het Noto-schiereiland in de Ishikawa Prefectuur van Japan, is vooral bekend om zijn traditionele lakwerk, prachtige kustlijnen en levendige lokale cultuur. Hier zijn enkele aanbevolen bezienswaardigheden en activiteiten in Wajima:


 1. Wajima Morning Market (Asaichi): Deze dagelijkse markt, die al meer dan duizend jaar bestaat, is een geweldige plek om lokale producten, ambachten en natuurlijk Wajima-lakwerk te kopen en te bekijken.

 2. Wajima Kiriko Art Museum: Dit museum is gewijd aan de Kiriko-lantaarnfestivals van Noto, en toont kleurrijke, gedetailleerde lantaarns die in lokale festivals worden gebruikt.

 3. Wajima Lacquerware Shops: Wajima is beroemd om zijn lakwerk, en er zijn tal van winkels en galerieën waar je deze prachtige kunstwerken kunt bewonderen en kopen.

 4. Shiroyone Senmaida: Deze terrasvormige rijstvelden langs de kust zijn een indrukwekkend gezicht en zijn vooral mooi tijdens de herfst en wanneer ze 's avonds verlicht worden.

 5. Rokkosaki Lighthouse and Cape: Bezoek deze schilderachtige vuurtoren op het meest noordelijke punt van het Noto-schiereiland voor een prachtig uitzicht op de Japanse Zee.

 6. Sodegahama Beach: Een prachtig strand dat bekend staat om zijn heldere water en fijne zand, ideaal voor zwemmen in de zomer.

 7. Notojima Aquarium: Een klein maar charmant aquarium op het nabijgelegen eiland Notojima, waar je veel lokale zeeleven kunt zien.

 8. Wajima-nuri Kaikan: Leer meer over de kunst van het Wajima-lakwerk en zie hoe deze prachtige stukken worden gemaakt.

 9. Sojiji Temple: Dit belangrijke Zen-boeddhistische klooster biedt een kans om de traditionele Japanse architectuur en spirituele praktijken te ervaren.

 10. Chirihama Nagisa Driveway: Een unieke strandweg waar je daadwerkelijk op het zand langs de kustlijn kunt rijden, een ongewone en leuke ervaring.

 11. Wandelen en Fietsen: Verken de prachtige natuurlijke landschappen van het Noto-schiereiland te voet of per fiets.

 12. Wajima Urushi Art Village: Bezoek dit dorp waar lokale ambachtslieden hun vak beoefenen en leer meer over de traditionele lakwerktechnieken.

Wajima is de perfecte bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in traditionele Japanse ambachten, prachtige natuurlijke landschappen en een authentieke lokale cultuur.