Bezienswaardigheden en excursies Fukuoka

Bezienswaardigheden en excursies Fukuoka

Fukuoka, een levendige stad gelegen op het noordelijke deel van het eiland Kyushu in Japan, is bekend om zijn rijke geschiedenis, moderne attracties, en heerlijke keuken. Hier zijn enkele van de topbezienswaardigheden en excursies die je kunt ervaren in Fukuoka:


 1. Fukuoka Castle Ruins (Maizuru Park): Verken de overblijfselen van dit historische kasteel, gelegen in Maizuru Park. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en mooie kersenbloesems in het voorjaar.

 2. Ohori Park: Een prachtig park met een groot meer in het centrum, ideaal voor een ontspannen wandeling, joggen of picknicken.

 3. Dazaifu Tenmangu Shrine: Een van de belangrijkste Shinto-heiligdommen in Japan, gewijd aan de god van de geleerdheid. Het ligt net buiten Fukuoka en is bereikbaar met de trein.

 4. Kushida Shrine: Een historisch Shinto-heiligdom in het hart van Fukuoka, beroemd om zijn rol in het jaarlijkse Hakata Gion Yamakasa festival.

 5. Hakata Machiya Folk Museum: Hier kun je meer leren over de traditionele cultuur en het dagelijks leven van Fukuoka in de Meiji en Taisho periode.

 6. Canal City Hakata: Een groot winkel- en entertainmentcomplex met winkels, restaurants, een theater, en zelfs een kunstmatige waterweg.

 7. Nakasu District: Bekend om zijn bruisende nachtleven en yatai (mobiele eetstalletjes), waar je de beroemde Hakata ramen en andere lokale delicatessen kunt proeven.

 8. Fukuoka Tower: Het hoogste kustgebouw van Japan biedt een prachtig uitzicht over de stad en de baai, vooral 's nachts.

 9. Nokonoshima Island Park: Een eilandpark dat een korte veerbootrit verwijderd is van de stad, ideaal voor wandelen, fietsen en genieten van seizoensgebonden bloemen.

 10. Shofukuji Temple: De eerste Zen-tempel in Japan, biedt een rustige en contemplatieve sfeer.

 11. Uminonakamichi Seaside Park: Een groot openbaar park met bloementuinen, speeltuinen, een dierentuin en mooie stranden, ideaal voor gezinnen.

 12. Marine World Uminonakamichi: Een groot aquarium met een verscheidenheid aan zeeleven, inclusief spectaculaire dolfijnenshows.

 13. Yanagibashi Rengo Market: Ook bekend als de "keuken van Fukuoka", deze markt biedt een scala aan verse zeevruchten, groenten en andere lokale producten.

Fukuoka is een stad waar traditioneel en modern Japan samenkomen, en biedt een scala aan ervaringen, van historische bezienswaardigheden tot hedendaagse cultuur en heerlijke keuken.