Verborgen Parels Japan Reizen

Verborgen Parels Japan Reis in 22 dagen

Tokyo - Kanazawa- Wajima- Kyoto- Mount koya- Tokushima-lya valley - Takamatsu - Matsuyama- Beppu - Kurokawa Onsen - Fukuoka

Dag 1: Brussel of Amsterdam -  Tokyo


Dag 2: Tokyo

Bij aankomst op de luchthaven Narita, word je opgewacht door een Engelssprekende vertegenwoordiger. Hij/zij geeft je een meet & greet en zal je tevens helpen met het valideren van de Japan Rail Pass en het vinden van de airport bus die je naar je hotel brengt in Tokyo. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de levendige wijk Shinjuku.


Dag 3 en 4: Tokyo

Na het ontbijt heb je 2 volle dagen om Tokyo te verkennen. De hoofdstad van Japan is een mix van de oude Japanse cultuur en gewoontes en een futuristische hypermoderne metropool. Bovendien bruist de stad dag en nacht en merk je al snel dat niks te gek is in Tokyo. In de avond licht Tokyo op door de vele neonreclames. Tokyo heeft zoveel bijzondere wijken en leuke bezienswaardigheden om te bezoeken dat we hier een aantal suggesties geven wat je zeker gezien wilt hebben.

Wandel door de klassieke wijk Asakusa met de mooie Sensoij tempel en bezoek bijvoorbeeld Tokyo Tower en het Imperial Palace Plaza. Ook leuk om te bezoeken zijn het levendige Ueno Park, bekend om de roze bloesembomen in het voorjaar, de elektronicawijk Akihabara en de Hama Rikyu Garden. Laat de stad aan je voorbijtrekken tijdens een boottocht op de Sumida Rivier. De beroemde wijk Ginza is ook zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het moderne Japan.

Andere leuke wijken zijn de hippe wijken Shibuya en Harajuku, bekend om de beroemde modeontwerpers. Wil je een gevoel van het traditionele Tokyo ervaren? Ga dan naar het Yoyogi Park met de prachtige Meji schrijn. ’s Avonds is het leuk om te dineren in een van de vele uitstekende restaurants in het uitgaansdestrict van Shinjuku. Wil je je bezoek aan Tokyo op grote hoogte afsluiten met een panoramisch uitzicht? Ga dan een drankje drinken op de hoogste verdieping van Roppong Hills gebouw.

Een andere mogelijkheid is om een dagtocht te maken naar de heilige stad Nikko. Een prachtige plek in de heuvels ten noorden van Tokyo. Je bezoekt hier onder andere de Toshogu schrijn, het mausoleum van een beroemde Shogun leider uit de middeleeuwen, het Chunzenji meer en de Kegon waterval.


Dag 5: Tokyo - Kanazawa

Je reist in 2,5 uur met de Kagayaki bullet trein naar het bijzondere Kanazawa gelegen tussen 2 rivieren en aan de Japanse Zee. De stad Kanazawa was van oorsprong een klein dorp. Maar de machtige leden van de Maeda clan hadden snel door dat deze plek geschikt was voor de bouw van een goed verdedigbaar kasteel, want de rivieren vormden een natuurlijke verdedigingsgordel tegen aanvallen van vijandige samoerai.

Vandaag de dag is dit plaatsje nog steeds een pareltje en kun je dwalen door de samoerai wijk en aan de overzijde van de rivier ligt de geishawijk. Houten gevels van de huizen verbergen nog steeds het werkterrein van de geisha's. Een van de woningen is voor bezoekers geopend. Een bezoek aan deze wijk is zeker de moeite waard, gezien de oorspronkelijke Japanse sfeer die hier nog heerst.


Dag 6 : Kanazawa

Een vrije dag om rond te wandelen in het mooie Kanazawa. Bezoek ook zeker een van de 3 mooiste landschapstuinen van Japan; Kenrokuen Garden.


Dag 7: Kanazawa - Wajima

Per bus reis je in circa 2,5 uur verder via een fantastische tocht over het Noto schiereiland naar je eindbestemming van vandaag; het historische plaatsje Wajima. Het schiereiland Noto strekt zich ten noorden van Kanazawa uit in de Japanse Zee

Je treft hier een verborgen paradijs voor natuurliefhebbers! Je wordt omringd door een sprookjesachtig landschap van bossen, heuvels, ruige kusten en bijzondere vogels. Je overnacht in stijl met de omgeving in een traditionele Ryokan.

De regio Wajima is ook uitermate geschikt om per huurauto te ontdekken. Dus wij kunnen optioneel vanuit Kanazawa een huurauto voor je regelen.


Dag 8: Wajima - Kyoto

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Kyoto. Eerst reis je met de bus terug naar Kanazawa, waar je overstapt op de trein naar Kyoto, waar je in de middag aankomt.

Kyoto staat in Japan bekend als de traditionele stad en heeft maar liefst 17 bezienswaardigheden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst
Kyoto was dan ook meer dan 1.000 jaar de hoofdstad van Japan en de woonplaats van machtige keizers. De stad herbergt ruim 2000 tempels en is dan ook wereldberoemd om de prachtige tempelarchitectuur. Bekijk bij aankomst de Kiyomizu tempel en het Maruyama Park. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je traditionele ambachtelijke winkeltjes en theehuizen.

Zin in een wandeling? Neem dan het filosofen pad en bekijk de Nanzenji tempel en de Zilveren Paviljoen.

De wijk Gion in Kyoto is wellicht een van de meest bekende wijken van heel Japan. Hier werken en wonen de geisha’s. De historische huizen van de wijk zijn goed bewaard gebleven en je proeft er nog steeds de mystieke wereld van de geisha’s. In de avond is het hier leuk vertoeven en wandel door het beroemde Pontocho straatje. Je hebt 3 nachten in Kyoto.


Dag 9: Kyoto

Vrije dag om de vele bezienswaardigheden in Kyoto te bezoeken.Bezoek bijvoorbeeld het fotogenieke Nijo Kasteel, Goude paviljoen en de Ryoanj Zen tempel, met de beroemde rotstuin.

De zen tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. In Kyoto is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst.
Neem ook de tijd om Sagano en Arashiyama te bezoeken en je te laten omringen door bamboebossen, tempel en panoramische vergezichten.

Wat je echter echt niet mag missen is de Fushimi Inari Taisha, geen tempel maar een pad naar de top van de heilige berg omgeven door duizenden, traditionele Japanse rode poorten, de zogenaamde Torii. Hoe hoger je komt hoe stiller het wordt. Het pad slingert door een bos en onderweg kom je langs kleine tempels en ervaar je een mystieke sfeer. Maar kom hiervoor vroeg uit de veren, want het kan er anders erg druk zijn.

Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je kunt een leuke optionele fietsexcursie maken ineen kleine groep, waarbij je de oude traditionele achterafstraatjes van Kyoto gaat ontdekken en het Miyagawacho Geisha Quarter bezoekt. Maar ook Ishibe Koji alley, Gion en Yasaka eb Heian Shrine.


Dag 10 : Kyoto - Nara - Kyoto

Maak vandaag optioneel een excursie naar Nara. Omdat Nara vroeger de eerste permanente hoofdstad van Japan was, zijn er nog tal aan historische schatten, waaronder de oudste Boeddhistische tempels van Japan. Bezoek hier de Todaiji Tempel met de grootste Boeddha van Japan, het hertenpark waar honderden herten vrij rondlopen en de schrijn van Kasuga, de beroemdste schrijn van Nara. In de namiddag keer je terug naar Kyoto.

Of je kunt vanuit Kyoto ook een mooie excursie maken naar het authentieke plaatsje Uji. Een mekka voor de groene thee. Je kunt hier dan ook een traditionele Japanse theeceremonie meemaken.


Dag 11: Kyoto - Mt. Koya

Na het ontbijt reis je met de bus van Kyoto naar Mt. Koya. Mount Koya of op zijn Japans Koya-San is een heilige berg en het religieuze hart van het Shingon Boeddhisme. Daarom is het ook een belangrijke pelgrimsplaats. Tussen de dichtbegroeide bossen ligt een indrukwekkend tempelcomplex met meer dan 100 tempels. De belangrijkste attracties zijn Kobo Daishi’s Mausoleum. Kobo Daishi is de stichter van de Shingon-stroming en Kongobu-ji; de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme.

Maak een wandeling langs de vele tempels. Het is een ware ontmoeting met het traditionele Japan. De vele eeuwenoude Boeddhistische ceremonies en rituelen laten zien hoe traditioneel Japan nog is. Het laatste stukje is per kabelbaan Je overnachting is in een "Shukubo"; een zogenaamd tempelverblijf. Een veganistisch diner is inbegrepen. Verwacht geen luxe wat het is een eenvoudig verblijf, maar wel een onvergetelijke ervaring!


Dag 12: Mt. Koya - Tokushima Island

Als je vroeg op sta heb je ook de mogelijkheid om het ochtendgebed bij te wonen van de monniken, een bijzondere ervaring!

Vervolgens reis je per trein naar Wakayama, hiervandaan maak je een mooie tocht per ferry naar Tokushima Island. Bezoek hier de Ryozen tempel, het beginpunt van de 88 tempels Pelgrimage. In het zuiden ligt het Anan- kustgebied bekend om het feit dat je er heerlijk kunt zwemmen, surfen en snorkelen. Of breng de middag door op het 30 km zuidelijker gelegen strand van Ohama (wat letterlijk "groot strand" betekent). Overnachting op Tokushima Island.


Dag 13: Tokushima Island - Iya Vallei

Je reist per trein in circa 2 uur naar Oboke station. Je bent dan al aan de rand van de schitterende lya vallei. In de Iya vallei maakten ze vroeger gebruik van bruggen die gemaakt zijn van boomranken. Een paar ervan zijn goed bewaard gebleven. Overnachting in een Ryokan met onsen voor 2 nachten, inclusief diner. Geniet ’s avonds van de heerlijke heet waterbron. Wil je de vallei op eigen gelegenheid gaan verkennen, dan kun je ook een auto huren.

Als je wilt kun je hier ook voor een upgrade kiezen en verblijven in het schitterende Nanoyado Iya Onsen met een prachtige open lucht heet waterbron.


Dag 14: Iya Vallei

Mooie dag om de feeërieke valleien van Oboke en Iya te ontdekken. Het gebied is omgeven door bergen en diepe vallei, waar de Iya rivier doorheen stroom. Bezoek hier ook zeker de oude hangbrug van Iya die als een van de 3 zeldzaamste bruggen van Japan wordt gezien.


Dag 15: Iya Vallei - Takamatsu

In circa 2 uur reizen met de trein reis je naar Takamatsu vanaf Oboke station. Stap onderweg uit in Kotohira en bezoek de mooie Kompira schrijn. Als je hier de trappen beklimt word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht op de Shikoku en de Japanse Binnenzee. In Takamatsu kun je ’s middags de prachtige Ritsurin Landscape garden bezichtigen en Mt. Yashima beklimmen.


Dag 16: Takamatsu - Matsuyama

In de ochtend maak je een hele mooie treintocht van 2,5 uur langs de noordkust van het eiland Shikoku naar Matsuyama. Het is de hoofdstad van het eiland. De naam betekent ‘pijnboom berg’.Je kunt hier het beroemde kasteel van Matsuyama bezoeken. Het uitzicht vanaf het kasteel, bied een schitterend gezicht over Matsuyama en je ziet een glimp van de Seto Binnenlandse Zee. Acht van de 88 tempels van de Shikoku Pelgrimstocht zijn gelegen in Matsuyama.


Dag 17: Matsuyama

Een vrije dag. De stad staat vooral bekend om zijn heetwaterbronnen (onsen) en is de basis van Dogo Onsen, het oudste heet water badhuis in Japan. Je kunt het badhuis bezoeken met een katoenen kimono of yukata. Ook leuk om te bezoeken is het middeleeuwse dorpje Uchiko, te bereiken in circa 40 minuten per trein.


Dag 18: Matsuyama - Beppu

Na het ontbijt vertrek je naar de haven van Yawatahama, waar je 45 minuten later aankomt. Hiervandaan vertrekt de ferry naar Beppu op Kyushu, het zuidelijkste hoofdeiland van Japan! Je komt om 13.00 aan De stad Beppu is een van de grootste kuuroorden van Japan met meer dan 2800 stomende warme bronnen.

In Beppu kun je genieten van verschillende type baden, van openbare badhuizen tot stoombaden, modderbaden en je in vulkanisch zand laten graven. Breng ook een bezoek aan de Helse Bronnen, hier zie je hoe dichtbij het vulkanisme is. Deze bronnen zijn veel te heet om te betreden. Beklim ook Mt. Tsurumi per kabelbaan. Overnachting in Beppu.


Dag 19: Beppu – Kurokawa Onsen

Ook vandaag staat er een prachtige tocht op het programma. Je reist per bus over het centraal Kysushu dwars door het Aso Kuju national park. Een indrukwekkend vulkanisch landschap.

Tip! Stuur je grote bagage vanuit Beppu evt. alvast naar je hotel in Kurokawa Onsen per Takkyubin” koerier. De koerier kun je makkelijk terplekken bestellen met hulp van het baliepersoneel in je hotel.

Kurokawa Onsen is een schitterende onsen-resort dorpje ligt diep verscholen in de bergen en is daardoor waarschijnlijk niet zo bekend, wat alleen maar in het voordeel is voor dit stadje. De naam betekend ’zwarte rivier’ maar het water in de onsen is juist kristal helder.


Dag 20: Kurokawa Onsen

Een vrije dag in deze wonderlijke omgeving.


Dag 21: Kurokawa Onsen - Fukuoka

In de ochtend vertrekt je bus naar Fukuoka, waar je 2,5 uur later aankomt. Je kunt hier goed winkelen in het Canal City complex en geniet ’s avonds van de sfeervolle eettentjes langs de rivier in de wijk Tenijn.


Dag 22: Fukuoka vlucht Brussel of Amsterdam

Na het ontbijt transfer met de metro of taxi in 15 minuten naar de luchthaven van Fukuoka, voor je terugvlucht naar Brussel of Amsterdam. Einde van een magische reis door Japan!