Klassieke Japan reizen

Klassieke Japan Reis in 16 dagen

Tokyo - Nikko - Hakone - Kyoto - Hiroshima - Miyajima - Hiroshima - Osaka

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Tokyo


 
U vliegt vandaag op de meest comfortabele manier naar Tokyo. De vlucht duurt ongeveer een 11 uur zonder stops.


Dag 2: Tokyo


Bij aankomst wordt u naar uw hotel gevoerd en heeft u de rest van de dag vrij.


Tokyo heeft een aantal interessante musea. Het oudste en één van de beste musea in Japan is het Tokyo National Museum, gelegen in Ueno Park. Dit museum beschikt over een grote collectie kunst en archeologische objecten. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In Ueno Park treft u ook de volgende musea aan: National Science Museum, Tokyo Metropolitan Art Museum, National Museum of Western Art en het Shitamachi Museum. In het Edo-Tokyo Museum, gelegen in de wijk Ryogoku, leert u over de geschiedenis van het voormalige Edo en hoe de stad is ontwikkeld naar het huidige Tokyo. Ernaast staat het Sumida Hokusai Museum, hier ziet u een tentoonstelling over het werk van Hokusai en ukiyo-e in het algemeen. De wijk Ryogoku is ook het gebied van de sumoworstelaars. In het stadion is een klein museum dat gewijd is aan sumo.

 

Het is leuk om Tokyo ook eens van bovenaf te bekijken. Er zijn verschillende plekken in Tokyo vanwaar u een mooi uitzicht heeft over deze immense stad. Het observatiedek (202 meter hoogte) in de Metropolitan Government Building in Shinjuku kunt u gratis bezoeken. Het meest spectaculair is Skytree, dit is met 634 meter de hoogste toren in Japan. Op 350 en 450 meter hoogte zijn observatiedekken die u tegen betaling kunt bezoeken (niet goedkoop en er staan vaak lange rijen. Wij regelen graag het ticket voor u, vraagt u ons naar de mogelijkheden). Een ander bekend gebouw is Tokyo Tower, de rode versie van de Eiffeltoren. Tokyo Tower is met 333 meter iets hoger dan het origineel. Er is een observatiedek op 150 meter en 250 meter hoogte. Bijzonder zijn de ramen in de vloer bij het observatiedek op 150 meter hoogte.

 

Als u even wilt ontsnappen aan de drukte, bezoekt u dan één van de parken zoals het Yoyogi Park, Ueno Park of het Shinjuku Gyoen. Naast de vele parken heeft Tokyo ook een aantal landschapstuinen. De twee mooiste in Tokyo zijn Rikugi-en en Koishikawa Koraku-en. Rikugi-en ligt in het noorden van Tokyo en is ruim opgezet, u kunt gerust een uur rondlopen in deze tuin. Koishikawa Koraku-en ligt naast Tokyo Dome, de rust kan helaas worden verstoord als er wedstrijden plaatsvinden. Een stukje ongerepte natuur treft u aan in het Institute for Nature Study in het zuiden van Tokyo. U kunt hier mooie wandelingen maken.

 

Vooral ’s avonds is het leuk ook een bezoek te brengen aan het eiland Odaiba. Als het donker is heeft u een mooi uitzicht op de verlichte Rainbow Bridge en de skyline van Tokyo.


Mogelijk te boeken excursies Tokyo


Dag 3: Tokyo (O)


In Tokyo is zoveel te doen dat het onmogelijk is om dit allemaal te benoemen. Wij vermelden enkele tips.

Brengt u in de ochtend een bezoek aan de vismarkt in Toyosu. Er wordt hier allerlei vissoorten verkocht, u kijkt uw ogen uit. Het is mogelijk om de tonijnveiling mee te maken. Als u verse vis en sushi wilt eten raden wij aan om een bezoek te brengen aan de vroegere vismarkt Tsukiji. Het buitenste deel van de markt, met de vele restaurantjes, is nog steeds te bezoeken.

 

Het keizerlijk paleis is centraal gelegen in Tokyo, op de plek waar vroeger Edo Castle stond. Het paleis kan niet worden bezocht, maar u kunt wel de oostelijke tuin bezoeken. Iets zuidelijker ligt de wijk Ginza, een wijk met veel luxe winkels en warenhuizen. Leuk om in de avond te bezoeken is het gebied Yurakucho. Onder de treinsporen zijn vele restaurants gevestigd, variërend van traditionele eetgelegenheden tot luxere wijnbars. 

 

Eén van de meest bekende tempels in Tokyo is Sensoji in de wijk Asakusa. U loopt eerst door de buitenste poort, de Kaminarimon. U loopt vervolgens een winkelstraat in, Nakamise genaamd, die leidt naar de tweede poort, de Hozomon. Langs de Nakamise zijn vele souvenirwinkeltjes gevestigd. Iets westelijker ligt de wijk Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd, vanwege de vele elektronicawinkels. Akihabara is ook het centrum van anime (Japanse tekenfilms) en manga (Japanse stripboeken). Als u het authentieke Tokyo wilt beleven dan raden wij aan om een bezoek te brengen aan de wijk Yanaka, gelegen ten westen van Ueno Park. Er heerst hier een rustieke sfeer. Er zijn veel kleine winkeltjes. Probeert u de snacks die hier tegen lage prijzen worden verkocht. Iets ten noorden van Ueno Park ligt Yanaka Cemetary. De begraafplaats hoort bij de Tennoji-tempel en hier is de laatste shogun van Japan, Tokugawa Yoshinobu, begraven.

 

Prachtig gelegen middenin het bos is het heiligdom Meiji Jingu. Bij de ingang staat een enorme torii-poort. Daarvandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar tempel. Vlakbij liggen de wijken Harajuku, Shibuya en Shinjuku. Shibuya staat bekend om Shibuya crossing; de drukste oversteekplaats ter wereld. In alle drie de wijken zijn vele winkels te vinden.


Vanuit Tokyo kan u ook diverse dagtochten maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan Nikko. Nikko was een belangrijke centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme. Hoogtepunt is de 17e eeuwse Toshogu Shrine; het rijkelijk versierde mausoleum van de shogun Tokugawa Ieyasu. De fraaie gebouwen staan in een bosrijke omgeving. Tevens vormt dit het toegangspoort tot het Nikko National Park met prachtige berglandschappen, meren, watervallen en warmwaterbronnen (voor het bezoek aan het nationale park raden wij aan om 2 dagen in Nikko te verblijven).

 

Mount Fuji is een icoon van Japan. In de omgeving van Mount Fuji liggen enkele meren waar u kunt wandelen en waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft op deze heilige berg.

 

Ook leuk is een bezoek aan Kamukura. Kamakura ligt op ongeveer een uur rijden van Tokyo. In het verleden was het een belangrijk politiek centrum in Japan. Er zijn in Kamakura vele tempels, heiligdommen en andere historische gebouwen te zien.

 

Dichterbij ligt Kawagoe (ongeveer een half uur met de trein), deze plaats wordt ook wel Little Edo genoemd. Kawagoe was in het verleden een handelsplaats; hiervandaan werd Edo (het vroegere Tokyo) bevoorraad. Het Warehouse District straalt een authentieke sfeer uit, in de oude gebouwen zijn nu winkeltjes en restaurants gevestigd. Eén van de voormalige huizen is opengesteld voor publiek. Als u traditioneel Japans snoepgoed wilt uitproberen is dit een ideale plek, in de straat Kashiya Yokocho worden allerlei lekkernijen verkocht.


Mogelijk te boeken excursies Tokyo

Dag 4: Tokyo - Nikko - Tokyo: Excursie in internationale groep (O-L)


Om 09u00 sluit u aan bij een internationale groep en neemt u samen met uw  gids de bus naar Nikko. Eens aangekomen neemt u gids u mee voor een bezoek aan het Toshogu schrijn, waar de eerste heerser van het 265 jaar durende Tokugawa shogunaat – Ieyasu Tokugawa – te ruste werd gelegd. Dit elegante complex is adembenemend mooi. Na dit bezoek geniet je van een lunch in Japanse stijl! Na de lunch trekt u naar Lake Chuzenji, een idyllisch meer in de bergen boven het centrum van Nikko. Aan de oevers van het meer domineert de heilige vulkaan Mount Nantai. Hier verkent u ook de laatste stop van de dag; de Kegon Falls die van een zo’n 100 meter hoge rots naar beneden dondert en zachtjes in het meer stroomt. Rond 15u00 reist u terug naar Tokyo.


Dag 5: Tokyo - Hakone (O)


U reist met de trein van Tokyo naar Hakone. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Het eindstation van de trein is Hakone-Yumoto. Vanaf dit station kunt u met een lokale trein of bus naar uw hotel reizen.

 

Informatie Hakone:

Hakone is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park en staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en het uitzicht op Mount Fuji. In Hakone zijn vele badhuizen en traditionele hotels (ryokan) waar u kunt genieten van de warmwaterbronnen. Het is dan ook een populaire plek voor een dagje ontspanning voor Japanners.


Dag 6: Hakone (O)


Hakone wordt omgeven door prachtige natuur en u kunt dan ook uitstekend wandelen in dit gebied. In het verleden was Hakone een belangrijke plaats langs de Tokaido-route. De oude checkpoint is gereconstrueerd en u kunt een klein museum over de Tokaido bezoeken. Maak ook zeker een wandeling over de oude postroute vanaf het Ashinoko-meer richting Hatajuku. Een leuke wandeling van ongeveer 1,5 uur door de bossen. Onderweg loopt u langs een theehuis en het museum. Een ander populair gebied om te wandelen is Sengokuhara. Dit gebied, gelegen op de helling van Mount Hakone, is begroeid met pampasgras. Vooral in de herfst trekt dit gebied veel bezoekers als het gras verkleurd van groen naar een mix van goud en zilver. Er zijn diverse kabelbanen die u naar de hoger gelegen wandelpaden brengen. De Komagatake-kabelbaan brengt u vanaf het Ashinoko-meer naar de top van Komagatake op Mount Hakone. Hiervandaan heeft u, met helder weer, een prachtig uitzicht op het meer en Mount Fuji. Verschillende wandelroutes leiden naar beneden door een bosrijke omgeving. De kabelbaan Hakone Ropeway brengt u vanaf het Ashinoko-meer naar Sounzan, nabij Gora. Vanuit de kabelbaan heeft u uitzicht op het Ashinoko-meer en Mount Fuji. U ziet ook de actieve zwavelbronnen in de krater Owakudani. U kunt bij Owakudani uitstappen en een korte wandeling maken door het vulkanische gebied. Er zijn ook langere wandelroutes richting het Ashinoko-meer. Het gebied rondom Owakudani wordt helaas regelmatig gesloten vanwege vulkanische gassen. Wij raden u ook zeker aan om een rit met de Hakone Tozan Railway te maken, dit is de oudste spoorlijn van Japan. De kleine treinen rijden door de bosrijke vallei van Gora naar Hakone.


Dag 7: Hakone - Kyoto (O)


U reist eerst naar Odawara. U reist vervolgens per hogesnelheidstrein, shinkansen, van Odawara naar Kyoto. De rit duurt 2 tot 3 uur. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel.

 

Informatie Kyoto:

Deze voormalige keizerlijke hoofdstad kent een lange en rijke geschiedenis. Kyoto was lange tijd de hoofdstad van Japan, van 794 tot 1868. De stad is meerdere malen verwoest door aardbevingen, branden en oorlogen, maar is gelukkig gespaard gebleven van luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog. Vele tempels, heiligdommen en andere cultuurhistorische bouwwerken zijn nog steeds te bewonderen. Deze stad vormt een absoluut hoogtepunt van uw reis!

 

Brengt u in de avond een bezoek aan Pontocho, in deze sfeervolle straat zijn vele restaurants gevestigd, variërend van goedkope ‘fastfood’ restaurants tot prijzige traditionele restaurants met ‘Kyoto Cuisine’. Ook leuk is een bezoek aan de Nishiki-markt. Hier wordt veel verse vis en groenten verkocht en alles wat met eten te maken heeft, zoals messen en ander kookgerei. Het is een uitstekende plek om de specialiteiten van Kyoto te proeven.


Mogelijke te boeken excursies Kyoto

Dag 8: Kyoto (O)


U kunt Kyoto goed te voet of per fiets verkennen. De bezienswaardigheden die verder weg zijn gelegen, zijn ook gemakkelijk met de metro bereikbaar. U kunt niet alle tips die wij vermelden op één dag bezoeken, u zult keuzes moeten maken.

Centraal gelegen in Kyoto staat het Nijo Kasteel. Het kasteel is gebouwd door de shogun Tokugawa Ieyasu, maar is later in gebruik genomen als keizerlijk paleis. Het paleis staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan. Het kasteel heeft een prachtig interieur en is bekend vanwege de nachtegaalvloer (als u er op loopt hoort u vogelachtige piepgeluiden) om indringers te verraden. In het centrum staat ook het keizerlijk paleis. Het is alleen mogelijk om de tuinen te bezoeken en de gebouwen van buiten te bezichtigen. Iets zuidelijker staan de Hinganji-tempels. U krijgt hier een goed beeld van het moderne Japanse boeddhisme.

 

In het oostelijke deel van Kyoto ligt de beroemde geishawijk Gion. U ziet hier nog vele traditionele houten koophuizen. Er zijn hier vele theehuizen gevestigd, waar geisha's (in Kyoto geiko genoemd) nog steeds hun gasten vermaken. Er zijn verder vele (dure) restaurants te vinden. U bent in de buurt van de tempel Kiyumizudera. De Kiyumizudera (betekenis is zuiver water) is één van de bekendste tempels van Kyoto. Bezoekers van de tempel drinken uit één van de drie bronnen, in de hoop op een lang leven, succes op school of geluk in de liefde. Vanaf de 13 meter hoge centrale hal heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omliggende bergen. De weg naar de tempel toe voert langs een steile weg omhoog. Deze wijk, Higashiyama genaamd, ademt nog een historische sfeer. U krijgt een beeld van het traditionele Kyoto. Er zijn hier vele winkeltjes en restaurants gevestigd. Ook staat hier de Kodaji Tempel met prachtige Zen-tuinen.

 

Iets meer naar het noorden ligt het filosofenpad en de tempels Ginkakuji en Nanzenji. Het filosofenpad is vooral tijdens de kersenbloesemperiode populair, vanwege de honderden kersenbomen langs het pad die dan in bloei staan. Maar ook de rest van het jaar kunt u hier een mooie wandeling maken van ongeveer 2 kilometer. Het pad start bij de Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze Zen-tempel is gebouwd naar voorbeeld van de Kinkakuji (Gouden Paviljoen). Langs het filosofenpad zijn verschillende restaurants, cafés en winkels te vinden, evenals enkele kleine tempels. De wandeling eindigt bij de Nanzenji, één van de belangrijkste Zen-tempels van Japan. Deze tempel is mooi gelegen aan de voet van de Higashiyama-bergen. Tevens treft u hier de tempel Eikando aan, bekend vanwege de prachtige herfstkleuren.


Mogelijke te boeken excursies Kyoto

Dag 9: Kyoto - Nara - Kyoto (O)


Maak tijdens uw vrije voormiddag verder kennis met Kyoto en haar wonderbaarlijke parels. Rond 13u30 sluit u aan bij een internationale groep, u reist samen met uw  gids en trekt u per trein naar Nara. Nara was de eerste permanente hoofdstad van Japan, waarna de hoofdstad verplaatst werd naar Nagaoka en later Kyoto. Je vindt er gebouwen terug die origineel in de Naraperiode gebouwd werden tussen 710 en 784! Maak een wandeling doorheen Nara Park, waar de lokale herten rustig tussen de bezoekers kuieren. Onderweg kan je voor 150 yen crackers kopen om aan de herten te geven. Wees wel gewaarschuwd dat je met zo’n pakje crackers de herten niet zomaar ongezien voorbij kan lopen. Ze smullen hier maar al te graag van! Je bezoekt er de beroemde Todaiji, een grote tempel waarin de Daibutsuden centraal staat. Hierin huist de Daibutsu van Nara, de grootste bronzen Boeddha van Japan. Kasuga Taisha is een van de meest gevierde tempels in Nara en is zo oud als de oude hoofdstad. De tempel is gekend voor haar lantaarns die geschonken werden. De lantaarns branden maar twee keer per jaar tijdens de twee Lantaarnfestivals in begin februari en midden augustus. Tijdens je verkenning van Nara ontdek je nog verschillende bezienswaardigheden, alvorens je rond 17u30 samen met de groep terug met de trein naar Kyoto trekt.

Dag 10: Kyoto - Hiroshima (O)


Neem de trein van Kyoto naar Hiroshima. Eens aangekomen en ingecheckt ben je vrij om de stad op eigen houtje te verkennen. Maak kennis met de gruwelijke geschiedenis van Hiroshima in het Peace Park. Hier staan verschillende sculpturen om de gebeurtenissen van 6 augustus 1945 de herdenken. Voor de eerste atoombom hier ontplofte was het Peace Park het commercieel hart van de stad. Het enige overgebleven restant is de A-Bomb Dome, dat zich tijdens de klap overeind kon houden. Het Peace Memorial Museum geeft inzicht over het gebeuren en de zware gevolgen voor de inwoners van de stad. De persoonlijke details in het museum zijn erg confronterend en herinneren elke bezoeker eraan dat dit zich niet mag herhalen. Hiroshima beschikt ook over een levendig stadscentrum met tal van winkels en restaurants!

 

Informatie Hiroshima:

Iedereen kent Hiroshima vanwege de atoombom die op 6 augustus 1945 op de stad is gevallen. De bom heeft alles in een straal van twee kilometer verwoest. Na de oorlog is de stad herbouwd, waaronder ook het kasteel en de Japanse tuin Shukkei-en. Ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de atoombom is het Peace Memorial Park gebouwd. Het ruim opgezette park is gelegen in het centrum van Hiroshima en hier staat ook het Peace Memorial Museum. In dit museum leert u over de geschiedenis van Hiroshima en natuurlijk over de gebeurtenissen op 6 augustus 1945. Een indrukwekkende ervaring die dient als herinnering dat vrede niet als vanzelfsprekend moet worden beschouwd. 

 

Het kasteel van Hiroshima is gebouwd op vlak terrein, in tegenstelling tot veel andere kastelen die op een heuvel zijn gebouwd. Er is een tentoonstelling te zien over de reconstructie van dit kasteel. Naast het kasteel ligt Shukkei-en, een miniatuurlandschap met bergen, valleien en bossen.

 

Tip: ga vanavond okonomiyaki eten (een soort pannenkoek met groenten, vlees of vis en noedels). Dit is een specialiteit van Hiroshima.


Mogelijk te boeken excursies  in Hiroshima


Dag 11: Hiroshima - Miyajima (O)


Neem de ferry naar Miyajima, een eiland net voor de kust van Hiroshima, op zo’n uurtje van het stadscentrum. Op de ferry kan je zelfs je Railpas gebruiken! Hier geniet je van vrije tijd. Bezoek het niet te missen Itsukushima schijn en haar beroemde Floating Torii, de rode toegangspoort tot de tempel die bij vloed in het water staat. Je kan er ook wandelen over de vele wandelpaden die doorheen het stadje leiden en zelfs tot de top van Mount Misen. Je verblijft vanavond in een ryokan op het eiland, waar een heerlijk diner voor je wordt geserveerd.


Dag 12: Miyajima (O)


De Itsukushima-tempel is één van de belangrijkste tempels in het shingon-boeddhisme. Deze eeuwenoude tempel is boven het water gebouwd en lijkt te drijven bij vloed. De enorme torii-poort is een icoon voor Miyajima. Als het vloed is lijkt deze te zweven boven het water. Iets verderop staat de Senjokaku Hall, letterlijk paviljoen van de duizend tatami-matten, en de naastgelegen pagode met vijf verdiepingen. Aan de voet van Mount Misen staat de tempel Daisho-in. In de verschillende gebouwen zijn standbeelden en andere religieuze voorwerpen te zien. Vanaf de tempel leidt een wandelpad naar de top van Mount Misen. De wandeling naar boven duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het is ook mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan, maar het is dan alsnog een kilometer lopen naar de top. Maar ook voor een minder intensieve wandeling zijn er genoeg mogelijkheden; er zijn verschillende wandelpaden rondom het dorp.
Dag 13: Miyajima - Osaka (O)


Trek terug naar het vasteland, waar je naar Hiroshima reist om de shinkansen te nemen naar Osaka. Stap onderweg zeker uit in Himeji om het indrukwekkende kasteel te bezoeken. Er zijn amper een dozijn kastelen in Japan met een origineel hoofdgebouw en dit is er eentje van. Het kasteel wordt ook wel Witte Reiger Kasteel genoemd en is ongetwijfeld een magnifiek kasteel, zowel voor haar grootte en elegantie, als voor hoe goed het kasteel bewaard werd. Breng als je tijd hebt ook een bezoekje aan de Kokoen tuinen die naast de kasteelgronden gelegen zijn. Vervolgens keer je terug naar het treinstation voor de Shinkansen naar Osaka.


Dag 14: Osaka (O)


Vul deze dag naar eigen wens in! Zoek de cultuur in Osaka op met een bezoek aan Osaka Castle, de verschillende schrijnen of een museum als het Museum of History of het National Art Museum. Trek de hoogte in door de Floating Garden Observatory te verkennen op de 39ste verdieping van Umeda Sky Building. Dit biedt uitstekende vergezichten op de stad!

Liever wat ontspannen en genieten van het stadsleven? Trek er dan op uit in de wijken Minami en Shinsaibashi, het winkeldistrict van Osaka. De tussen beide wijken ingelegen Dotonbori vervult je culinaire wensen met takoyakikraampjes, sushirestaurant en andere heerlijke specialiteiten!


Mogelijk te boeken excursies  in Osaka


Dag 15: Osaka (O) - Brussel of Amsterdam

Transfer van uw hotel in Osaka naar de luchthaven , waar u incheckt voor uw retourvlucht naar huis.