Japan Railpass

Japan Railpass

Wat is een Japan Rail Pass?


Een Japan Rail Pass is een pas waarmee je in Japan met de trein kan reizen. Het is veruit de makkelijkste manier om te reizen in Japan, de pas is super eenvoudig in gebruik en veel voordeliger dan lose tickets kopen voor treinreizen. Er zijn verschillende passen verkrijgbaar:


  • 7 dagen    | 2e en 1e (Green) klasse
  • 14 dagen | 2e en 1e (Green) klasse
  • 21 dagen | 2e en 1e (Green) klasse

De Japan Rail Pass maakt het mogelijk om snel en efficiënt door Japan te reizen. De aanschaf van zo’n pas eenvoudig en het gebruik is ontzettend makkelijk.


Let op !   Deze pas is enkel in het buitenland te koop, dus eens in Japan kan je hem niet meer kopen !
Wat kost een Japan Rail Pass in 2de (ordinary) klasse ?


7 dagen pas           +- 240 euro pp

14 dagen pas         +- 390euro pp

 21 dagen pas        +- 495 euro pp


Kinderen onder de 12 jaar hebben 50% korting

Wat kost een Japan Rail Pass in 1ste (green)  klasse  ?


7 dagen pas           +- 320 euro pp

14 dagen pas         +- 515 euro pp

 21 dagen pas        +- 665 euro pp


Kinderen onder de 12 jaar hebben 50% kortingOntdek Japan met Gemak en Comfort: De Ultieme Gids voor de Japan Rail Pass

Reizen door Japan is een droom voor velen, en de Japan Rail Pass (vaak afgekort als JR Pass) maakt deze ervaring zowel toegankelijk als betaalbaar. De JR Pass is een speciale treinpas exclusief ontworpen voor buitenlandse toeristen, waarmee onbeperkt gereisd kan worden op de meeste treinen van het Japan Railways-netwerk, inclusief de beroemde Shinkansen (bullet trains), voor een vaste periode van 7, 14, of 21 dagen.

Wat Maakt de JR Pass Zo Waardevol?

  1. Kostenbesparend: Voor reizigers die van plan zijn meerdere steden te bezoeken, biedt de JR Pass aanzienlijke besparingen in vergelijking met het kopen van individuele treinkaartjes.
  2. Flexibiliteit: Met de JR Pass kun je spontaan reizen, treinen nemen wanneer het jou uitkomt zonder elke keer een ticket te hoeven kopen.
  3. Gemak: De JR Pass is gebruiksvriendelijk. Na de aanschaf kun je eenvoudig treinen instappen door je pas te tonen bij de toegangspoortjes.

Hoe en Waar Koop Je de JR Pass?
De JR Pass moet worden aangeschaft vóór je reis naar Japan. Je koopt een voucher via een geautoriseerde agent buiten Japan, die je na aankomst in Japan inwisselt voor de daadwerkelijke pas. Zorg ervoor dat je dit doet bij een JR ticketkantoor op de meeste grote treinstations en luchthavens.


Welke Soorten JR Passen Zijn Er?

Naast de landelijke JR Pass, zijn er regionale passen beschikbaar die handig zijn als je je reis tot een specifieke regio beperkt. Dit kan een kostenbesparende keuze zijn voor reizigers die zich willen focussen op bijvoorbeeld Hokkaido, Kyushu, of de Kansai-regio.

Tips voor het Gebruik van de JR Pass

  1. Reserveringen: Hoewel niet verplicht, is het aan te raden zitplaatsen te reserveren, vooral tijdens piekuren en op populaire routes.
  2. Geldigheid: De JR Pass is niet geldig op enkele Shinkansen-lijnen en luxe treindiensten, zoals de Nozomi en Mizuho Shinkansen.
  3. Plan je Reis: Om het maximale uit je JR Pass te halen, plan je reizen die de kosten van de pas overstijgen.

Ontdek Japan op Jouw ManierOf je nu de neonverlichte straten van Tokyo verkent, de historische charme van Kyoto ervaart, of de ongerepte landschappen van Hokkaido bewondert, de Japan Rail Pass is je sleutel tot een stressvrije en kosteneffectieve reiservaring in Japan. Bereid je voor op een avontuur vol comfort, gemak en eindeloze ontdekkingen met de JR Pass!