Beste Reistijd Japan

Beste Reistijd Japan


De beste reistijd Japan is dan ook in de lente en in de herfst.

In deze periode bloeien de bekende sakura (kersenbloesems). Heel Japan en inwoners zijn dan in de van ‘hanami’, ook wel bloemen kijken.

Het land is dan in de ban van dit prachtige fenomeen van moeder natuur.
Seizoenen Japan


Je kunt de beste maanden om in te reizen opdelen in verschillende seizoenen. Het hoogseizoen, het tussenseizoen en het laagseizoen. Dat heeft grotendeels te maken met het weer, maar niet altijd. Zo is de maand april zeker niet de warmste maand, maar wel een van de drukste vanwege de bloeiende kersenbloesem.


Hoogseizoen in Japan valt in de maanden April, mei en augustus


Prijzen schieten omhoog rond de Golden Week (begin mei) en Nieuw Jaar. De reden dat dit hoogseizoen vanwege de kersenbloesems van maart tot begin april en de kleuren van de herfst in november.


Middenseizoen: Juni en juli, sep. t/m dec.


In de zomermaanden heb je de warmste temperaturen. Helaas heb je in juni en juli ook meer regen. Uiteraard regent het niet de hele dag waardoor deze maanden prima reismaanden zijn. September tot en met december zijn wat koeler met minder regen en heldere luchten.


Laagseizoen: Januari tot en met maart


De winters in Japan zijn best fris, daarom kun je deze maanden beter overslaan. Het grote voordeel is dat het erg rustig en vooral goedkoop is in deze maanden. Japan. Hou rekening met sneeuw en temperaturen onder de nul. Veel accommodaties gaan ook dicht. Goede tijd voor wintersporters.Het weer in de zomer


De zomer is dus gelijk aan die van ons. En de zomer behoort naar onze mening eigenlijk ook tot de beste reistijd om Japan te bezoeken. In juli, augustus en september begint het warmer te worden, maar valt er wel iets meer regen.


Het weer in de winter


Het winterweer (november tot en met maart) verschilt sterk tussen de westelijke kust van Japan en de kust van de Stille Oceaan (het oosten). De westkust heeft last van koude winden en zware sneeuwval, terwijl de oostkust neigt naar droge, heldere winterdagen. Het land kan te maken krijgen met regelmatige sneeuwval in de bergen. Dit zorgt voor ideale omstandigheden voor skiërs.


Het weer in de lente en herfst


Deze maanden vormen de beste reistijd Japan. Ondanks frequente regenbuien is de lente een van de meest aangename tijden om Japan te bezoeken. De bekende kersenbloesem bloeit op van het warme Kyūshū in maart naar het koudere Hokkaidō in mei.

Tyfoons en meer regen teisteren het land vanaf september voorafgaand aan de herfst. Dit loopt door naar oktober en eind november. Dit is het meest spectaculaire seizoen van Japan, wanneer de esdoornbomen veranderen in briljante kleuren.


Sakura – kersenbloesem


Een van de bekendste natuurverschijnselen in Japan is Sakura, ook wel de bloei van de kersenbloesem. Tijdens deze periode lijkt het hele land roze te kleuren. De bomen zorgen voor een prachtig landschap. Het is dan ook een populaire reistijd.

De bloesem bloeit het best in de maand (eind) april en mei. Dat is ook een van de drukste periodes in Japan. Hieronder een overzicht van wanneer je waar moet zijn.