Bezienswaardigheden en excursies Nagoya

Bezienswaardigheden en excursies Nagoya

Nagoya, gelegen in het hart van Japan, is een dynamische stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, unieke cultuur, en moderne attracties. Hier zijn enkele hoogtepunten en excursies die je niet mag missen bij een bezoek aan Nagoya:


 1. Nagoya Castle: Het symbool van de stad, bekend om zijn prachtige gouden dolfijnen (shachihoko) op het dak. Het kasteel biedt een blik in de geschiedenis van de regio en prachtige uitzichten over de stad.

 2. Atsuta Shrine: Een van de belangrijkste Shinto-heiligdommen in Japan, beroemd om het huisvesten van het heilige zwaard Kusanagi, een van de drie keizerlijke regalia.

 3. Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology: Gelegen in de geboorteplaats van Toyota, biedt dit museum een fascinerend inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van de auto-industrie in Japan.

 4. Osu Kannon Temple en Shopping District: Bezoek deze historische boeddhistische tempel en verken vervolgens de levendige straten van Osu, bekend om zijn winkels, cafés, en de maandelijkse antiekmarkt.

 5. Port of Nagoya Public Aquarium: Een van de grootste aquaria in Japan, waar je een breed scala aan zeeleven kunt zien, inclusief dolfijnenshows.

 6. SCMAGLEV and Railway Park: Dit museum biedt een blik op de geschiedenis van de treinreizen in Japan, inclusief de beroemde Shinkansen en de experimentele maglev-treinen.

 7. Nagoya City Science Museum: Dit museum herbergt 's werelds grootste planetarium en biedt interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen, perfect voor gezinnen.

 8. Korankei Valley: Vooral mooi in de herfst wanneer de bladeren verkleuren. Het is een populaire plek voor wandelen en genieten van de natuurlijke schoonheid.

 9. Legoland Japan: Een leuke attractie voor gezinnen, met gedetailleerde Lego-modellen van beroemde Japanse locaties en steden.

 10. Inuyama Castle en Meiji-mura Museum: Bezoek het historische Inuyama Castle, een van de oudste kasteelstructuren in Japan, en ontdek het Meiji-mura openluchtmuseum, waar je gebouwen en straten uit het Meiji-tijdperk kunt verkennen.

 11. Shirotori Garden: Een prachtige traditionele Japanse tuin, ideaal voor een rustige wandeling en het ervaren van de seizoensgebonden veranderingen van de natuur.

Nagoya's mix van historische bezienswaardigheden, culturele diepgang en moderne attracties maakt het tot een intrigerende bestemming voor reizigers die een ander aspect van Japan willen ervaren.