Bezienswaardigheden en excursies Beppu

Bezienswaardigheden en excursies Beppu

Beppu, gelegen op het eiland Kyushu in Japan, is een van de meest beroemde onsen (natuurlijke warmwaterbronnen) steden in het land. Bekend om zijn unieke warmwaterbronnen, prachtige natuurlijke omgeving en ontspannende baden, biedt Beppu een scala aan bezienswaardigheden en activiteiten:


 1. Jigoku Meguri (Hells of Beppu): Bezoek de "Hells" van Beppu, een serie van spectaculaire natuurlijke warmwaterbronnen voor observatie, niet om in te baden. Enkele bekende zijn Umi Jigoku (Zeehel), Chinoike Jigoku (Bloedvijver Hel) en Oniishibozu Jigoku.

 2. Beppu Onsen: Geniet van een onsen-ervaring in een van de vele openbare badhuizen of ryokans in de stad. Elk biedt een unieke badervaring, van zandbaden tot modderbaden en stoombaden.

 3. Beppu Ropeway: Neem de kabelbaan naar de top van Mount Tsurumi voor een adembenemend uitzicht op de stad en de omliggende bergen.

 4. Takasakiyama Monkey Park: Een natuurpark waar honderden Japanse makaken (sneeuwapen) vrij rondlopen. Bezoekers kunnen de apen observeren in hun natuurlijke omgeving.

 5. Beppu Tower: Voor een panoramisch uitzicht over Beppu en de baai, bezoek deze iconische toren in het stadscentrum.

 6. Beppu Art Museum: Ontdek Japanse en internationale kunstwerken in dit museum, gelegen in een prachtig park.

 7. Kannawa Onsen District: Verken dit traditionele onsen-district met dampende warmwaterbronnen, smalle straatjes en een authentieke sfeer.

 8. Hyotan Onsen: De enige onsen in Japan met drie Michelin-sterren, bekend om zijn verscheidenheid aan baden en natuurlijke zandstoomsauna.

 9. Myoban Onsen: Dit gebied staat bekend om zijn 'yunohana' (badpoeder) hutjes, waar mineraalrijk onsenpoeder wordt verzameld.

 10. B-Con Plaza, Global Tower: Geniet van culturele voorstellingen en een geweldig uitzicht vanaf deze toren die deel uitmaakt van een groot cultureel complex.

 11. Kijima Kogen Park: Een pretpark in de bergen dat plezier biedt voor het hele gezin, met attracties en een prachtig natuurlijk landschap.

 12. African Safari Park: Een unieke safari-ervaring waar je in je auto of in een parkbus dicht bij exotische dieren kunt komen.

Beppu biedt een unieke combinatie van natuurlijke wonderen en culturele ervaringen, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel Japanse als internationale bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en avontuur.