Bezienswaardigheden en excursies Tokyo

Bezienswaardigheden en excursies Tokyo

Tokyo, de bruisende hoofdstad van Japan, is een stad waar traditionele cultuur en ultramoderne technologie naast elkaar bestaan. Hier zijn enkele van de topbezienswaardigheden en excursies in Tokyo die je niet mag missen:


 1. Shinjuku Gyoen National Garden: Een prachtige mix van traditionele Japanse, Engelse en Franse tuinlandschappen. Het is een geweldige plek om te ontspannen in het midden van de drukke stad.

 2. Meiji Jingu: Dit Shinto-heiligdom, omringd door een weelderig bos, is een vredige oase waar je de Japanse religieuze tradities kunt ervaren.

 3. Tokyo Tower of Tokyo Skytree: Beide torens bieden een adembenemend uitzicht over de stad. Tokyo Skytree is het hoogste bouwwerk in Japan, terwijl Tokyo Tower een iconisch herkenningspunt is.

 4. Asakusa en Senso-ji Tempel: Asakusa, een van Tokyo's oudste wijken, herbergt Senso-ji, Tokyo's oudste tempel. De nabijgelegen winkelstraat Nakamise Dori is perfect voor het kopen van souvenirs en het proeven van lokale snacks.

 5. Akihabara: Een paradijs voor liefhebbers van elektronica, anime en manga. Hier vind je een overvloed aan winkels die gespecialiseerd zijn in elektronische goederen, videogames, en popcultuur.

 6. Harajuku en Takeshita Street: Bekend om zijn unieke straatmode en jeugdcultuur. Mis de kans niet om de beroemde crêpes van Takeshita Street te proberen.

 7. Tsukiji Buitenmarkt: Hoewel de beroemde visveiling is verhuisd naar Toyosu, blijft de Tsukiji Buitenmarkt een geweldige plek om verse zeevruchten en andere Japanse delicatessen te proeven.

 8. Roppongi Hills en Mori Art Museum: Een modern complex met winkels, restaurants, en een kunstmuseum met een observatiedek met een prachtig uitzicht over de stad.

 9. Odaiba: Dit futuristische eiland in de baai van Tokyo biedt winkels, entertainment en het opvallende beeld van het Vrijheidsbeeld.

 10. Sumo Wedstrijd of Stalbezoek: Als je geïnteresseerd bent in de traditionele Japanse sport, overweeg dan een sumo-worstelwedstrijd bij te wonen of een sumo-stal te bezoeken.

 11. Yanaka: Een van de weinige gebieden in Tokyo die niet verwoest is in de Tweede Wereldoorlog, waar je kunt genieten van de charme van het oude Tokyo.

 12. Dagtrip naar Nikko of Kamakura: Voor een korte ontsnapping uit de stad, overweeg een dagtrip naar Nikko of Kamakura om meer van Japan's rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid te zien.

Deze attracties bieden een blik op zowel het moderne als het traditionele Tokyo, en laten de diversiteit en dynamiek van deze fascinerende stad zien.