Bezienswaardigheden en excursies Kanazawa

Bezienswaardigheden en excursies Kanazawa

Kanazawa, gelegen in de Ishikawa Prefectuur aan de Japanse Zee, is een historische stad die bekend staat om zijn goed bewaarde Edo-periode (1603-1868) districten, prachtige tuinen, en rijke kunst- en handwerktradities. Hier zijn enkele van de topbezienswaardigheden en excursies in Kanazawa:


 1. Kenrokuen Tuin: Gerekend tot een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan, biedt Kenrokuen een prachtige natuurlijke schoonheid in elk seizoen, met goed onderhouden tuinpaden, theehuizen, en schilderachtige vijvers.

 2. Kanazawa Kasteel: Hoewel veel van het kasteel in de loop der jaren verloren is gegaan, zijn delen ervan prachtig gerestaureerd, waardoor bezoekers een blik in het verleden krijgen.

 3. Higashi Chaya District: Een van de best bewaarde chaya (theehuis) districten in Japan, waar je kunt wandelen door sfeervolle straten en traditionele huizen en winkels kunt bezoeken.

 4. Nagamachi Samurai District: Dit historische gebied was ooit de woonwijk van de samurai van Kanazawa. Je kunt nog steeds traditionele samuraihuizen en -tuinen bezoeken.

 5. 21st Century Museum of Contemporary Art: Een toonaangevend museum voor hedendaagse kunst, bekend om zijn innovatieve ontwerp en interactieve installaties.

 6. Omicho Markt: Een levendige markt die al eeuwenlang het hart van de keuken van Kanazawa vormt, met verse zeevruchten, lokale producten, en diverse eetstalletjes.

 7. Kanazawa Kutani Kosen Pottery Studio: Ontdek de kunst van het Kutani-aardewerk, een traditionele ambacht van de regio, en probeer zelf iets te maken in een workshop.

 8. Myoryuji Temple, bekend als "Ninja Temple": Hoewel er geen echte connectie met ninja's is, staat deze tempel bekend om zijn vele valstrikken, verborgen kamers en geheime gangen.

 9. Kaga Onsen: Neem een korte reis naar een van de nabijgelegen onsen (natuurlijke hete bronnen) voor ontspanning en verjonging.

 10. Noto Peninsula: Een dagtrip naar dit prachtige schiereiland biedt schilderachtige kustlijnen, zeevruchten, en traditionele zoutboerderijen.

 11. D.T. Suzuki Museum: Gewijd aan de beroemde boeddhistische filosoof, biedt dit museum een rustige en contemplatieve ruimte.

 12. Gold Leaf Experience: Kanazawa produceert ongeveer 99% van het bladgoud in Japan. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops om meer te leren over deze kunst en zelf goudblad aanbrengen.

Kanazawa is een fascinerende bestemming die traditioneel Japan combineert met moderne sensibiliteiten, en is perfect voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Japanse geschiedenis, cultuur en natuur.