Bezienswaardigheden en excursies Takamatsu

Bezienswaardigheden en excursies Takamatsu

Takamatsu, de grootste stad op het Japanse eiland Shikoku, is een charmante bestemming bekend om zijn historische tuinen, levendige eetcultuur, en toegangspoort tot de prachtige Seto Inland Sea. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten die je in en rond Takamatsu kunt ervaren:


  1. Ritsurin Garden: Dit is een van de meest beroemde historische tuinen in Japan. Het is een prachtig voorbeeld van een traditionele Japanse landschapstuin met vijvers, bruggen, theehuizen en een mooi uitzicht op de berg Shiun.

  2. Takamatsu Castle (Tamamo Park): Ook bekend als Tamamo-jo, dit kasteel ligt aan de kust en is beroemd om zijn watergrachten die rechtstreeks vanuit de zee worden gevoed. Het omliggende park is een heerlijke plek voor een wandeling.

  3. Shikoku Mura (Shikoku Village): Dit openluchtmuseum toont traditionele gebouwen uit heel Shikoku, waardoor bezoekers een blik in het landelijke Japan van de vorige eeuw krijgen.

  4. Yashima: Dit platte bergplateau net buiten de stad biedt een prachtig uitzicht over Takamatsu en de Seto Inland Sea. Yashima is ook de locatie van een historische veldslag en een bekend tempel.

  5. Naoshima: Een korte veerboottocht brengt je naar dit kunsteiland in de Seto Inland Sea, bekend om zijn moderne kunstmusea, architectuur en sculpturen.

  6. Udon Noodles: Takamatsu staat bekend om zijn Sanuki udon, dikke tarwenoedels. Bezoek lokale udon-restaurants voor een authentieke en heerlijke ervaring.

  7. Shionoe Onsen: In het zuiden van Takamatsu bieden de Shionoe warmwaterbronnen een ontspannende onsen-ervaring in een serene, landelijke omgeving.

  8. Megijima en Ogijima-eilanden: Deze kleine eilanden in de Seto Inland Sea zijn perfect voor dagtochten. Ze staan bekend om hun charmante dorpjes, wandelpaden en betrokkenheid bij het Setouchi Triennale kunstfestival.

  9. Kagawa Prefectural Art Museum: Verken dit museum voor zowel moderne als traditionele kunst, met een focus op kunstenaars uit de Kagawa-prefectuur.

  10. Kotohira-gu Shrine (Konpira-san): Hoewel het iets verder rijden is, is deze beroemde Shinto-schrijn een populaire pelgrimstochtbestemming, bekend om zijn lange trap die naar het heiligdom leidt.

Takamatsu biedt een mix van culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden, en dient als een geweldige uitvalsbasis om de kunst, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de Seto Inland Sea-regio te verkennen.