Excursies Kyoto

Excursies Kyoto

Ochtend Ikebana Class


Uw Ikebana-les wordt georganiseerd door een meester van Ikebana van de Mishq-school, een van de beroemdste bloemscholen in Japan.

Uw instructeur legt de geschiedenis van Ikebana in het Engels uiteen, voordat u de bloemen en bomen in de juiste hoeken voor de regeling laat zien. Bekijk hoe de bloemisten verschillen van die in de westerse cultuur.

U kunt ook na een ikebana-les aan een theekeremonie deelnemen aan een meester vakman.


Kyoto: Theeceremonie Ju-An in de Jotokuji-tempel


Begin je theeceremonie-ervaring door de hoofdingang van de Jotoku-ji-tempel binnen te gaan. U passeert de ingang van de Grand Tearoom aan uw linkerhand en een winkel ernaast en ontmoet elkaar op de nabijgelegen rode banken waar uw gids op wacht. Terwijl u door de tempel wandelt, bent u vrij om de architectuur te bewonderen en bij de zuiveringsfontein te staan. Als het weer het toelaat, bent u vrij om aan de rode banken en voor een pauze te zitten. In het geval van regen kunt u buiten onder de gevel van de winkel staan ​​of wachten in de Grand Tearoom. Als je klaar bent met het doornemen van de tempel of zittend op de rode banken om de sfeer op te nemen, kun je het Grand Tearoom binnengaan waar je instructeur op je wacht.

Begin je rondleiding door de tempel met een traditioneel zuiveringsritueel, een volledig unieke en inzichtelijke ervaring voor westerse bezoekers. Daarna verwijder je je schoenen bij de ingang van de Grand Tearoom en in je groep, ga naar binnen om plaats te nemen. De Tea Master zal je overal begeleiden en elke stap van de weg tonen en uitleggen - na de uitleg begint de ceremonieworkshop. Tijdens de ceremonie leer je de fijne kunst van het drinken van thee en leer je over het belang van de ceremonie. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende soorten thee te proeven.


Kyoto Fietstour in kleine groep


Discover the real Kyoto while cruising the streets of Japan’s cultural capital on this half-day Kyoto bike tour. With a history spanning over 1,200 years, the city streets have a lot to say, so make like the locals and jump on a bike to discover it all.

Start the day cycling along the Kamo River, taking in the views of the city’s downtown and passing the wealth of traditional riverside restaurants. Call by the Heian-Jingu Shrine, built in 1894 to commemorate the 1,100 anniversary of the foundation of the capital.

Next, weave your way along quaint canals to reach the impressive Nanzenji Temple. Admire the temple’s spacious grounds with a surprising feature: a scenic aqueduct, with the Higashiyama Mountains as their backdrop. This is one of the most important Zen temples in all of Japan, so soak up the surrounds before jumping back on your bike and heading off down the Path of Philosophy.

Arguably the most popular walking path in Kyoto, the Path of Philosophy is shaded by hundreds of cherry trees that erupt into bloom every April. It's a spectacular sight to see then, but it's rather beautiful the rest of the year as well. It's a great place to contemplate the tranquillity and beauty of the area, just like Nishida Kitaro, one of Japan's most famous philosophers, did when he named this route on his daily commute to Kyoto University.

Cycle back towards Kyoto Station, along a beautiful canal with old teahouses and traditional bathhouses among the cherry trees and traditional narrow backroads. We'll end this Kyoto city tour back at the city's buzzing station.


Cool Kyoto: 5 uur durende wandeling met de Last Samurai

Verken de glorieuze stad Kyoto. Onder leiding van een authentieke Samurai-gids kent Joe Okada de stad net zo goed als hij zijn eigen zwaardvechten kent!

Kyoto was de tweede hoofdstad van Japan van 794-1868, met een erfenis van 72 keizers en 3 sjogoens. De site heeft nog steeds veel van zijn geschiedenis bewaard onder modernere ontwikkelingen. De tour start in het Kyoto City Hall Plaza, van daaruit bezoekt u een verscheidenheid aan traditionele kunst- en handwerkwinkels, waaronder een houtgraveur, een borstel- en inktmaker en fijne theewinkels.

Bezoek een boeddhistische tempel en Shinto-altaar voordat je naar het Kyoto Imperial Palace Forest gaat en de Susui-tei-tuin ontdekt; de thuisbasis van een eeuwenoud theehuis, ooit gereserveerd voor de Japanse adel.

Vervolg uw weg naar een typische Japanse markt om de producten te proeven en geniet van een lichte lunch. Nadien zal Samurai Joe zijn vaardigheden demonstreren, en hij zal een vrijwilliger nodig hebben om te helpen!


Kyoto's geishawijk: avondwandeling door Gion


Je beleeft één van de populairste wandeltochten door Kyoto, met in totaal bijna 5.000 gasten per jaar. Deze 100-minuten durende begeleide wandeling wordt geleid door een Engelstalige gids met licentie en neemt je mee naar Gion bij nacht.

De tour begint in het Gion Omoide Museum, verbonden met een traditionele patisserie.

Je loopt door de klassieke straatjes met kleistenen naast de Shirakawarivier en bewondert het landschap dat werd genoemd in het boek en de film Memoirs of a Geisha.

Terwijl je langs deze prachtige stroom loopt, zal de gids je vertellen over de geschiedenis van geisha en je een gedetailleerde uitleg geven met betrekking tot hun kimono, kapsel, traditionele regels en hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

Hoewel het niet gegarandeerd is, komen gasten tijdens de wandeling vaak geisha's tegen die over straat lopen.


Kyoto: Nishiki Market en Gion Food and Drinks Tour


Bezoek de historische Nishiki Market om veel gerechten die uniek zijn voor Kyoto, te zien en proeven. Leer wat de keuken zo verschillend maakt van Tokio als u in de keuken houdt zoals yuba (tofu huid), ingelegde groenten, gefrituurde vistaart en hamo(Japanse snoekkoolpaling ).

Probeer een aantal authentieke mochi (rijsttaart) en Japanse omelet. Geniet van een kleine sak en een octopus met ei! Ga dan naar een klein heiligdom dat is toegewijd aan de God van Opvoeding, waar studenten in hun studie gaan bidden voor succes.

Vervolgens kom je in de beroemde geisha district Gion om een ​​beetje Matcha Thee en Wassashi te proeven. Meer informatie over de geisha-cultuur onderweg.


Kyoto: 2 Hours Small Group Historical Walking Tour


Ontmoet in het westen gate (rode poort) van Yasaka Shrine. In eerste instantie zal de gids u vertellen over de geschiedenis van Kyoto met een kaart van Kyoto. Begin de tour met de uitleg over Yasaka heiligdom. In Yasaka heiligdom, zal de gids uit te leggen hoe om te aanbidden in een heiligdom.

Vervolgens gaan door Maruyama Park, gelegen naast het Yasaka Shrine, zult u een drukke straat, wiens naam is Nene-no-michi vinden. Nene is de vrouw van Toyotomi Hideyoshi, een politiek leider in Japan in de late 16de eeuw. Entokuin is een tempel in verband met Nene. Entokuin is een Zen-tempel, met een mooie droge landschapstuinen, beroemde foto's afgebeeld op schuifdeuren van de kamers in de tempel. U kunt zien dat de traditionele Japanse kamers. U kunt genieten van de serene sfeer van de tempel.

Nadat ik uit de tempel, zal je een smalle straat genaamd Ishibe-koji te vinden. Wandelen verder, zul je rode versieringen opgehangen aan de dakrand van de ingang van winkels en restaurants te vinden. De ornamenten zijn de poppen van de aap, een goddelijke boodschapper van Koshindo. Koshindo is een plaats van volksreligie, die zijn oorsprong in de Aziatische landen.

Een vijf verdiepingen pagode, algemeen genoemd Yasaka-no-to (pagode), ligt dicht bij Koshindo. U zult de pagode te zien van buitenaf. Zuigudo is een sub-tempel van Kiyomizu Temple. U krijgt in de kelder van de tempel, die de schoot van Bodhisattva symboliseert. Houten ballen symboliseert een rozenkrans zal leiden u naar de onderkant van de tempel. Wanneer je uit, zul je het gevoel alsof je herboren.

De eindbestemming, Kiyomizu tempel is een van de meest populaire tempels in Kyoto. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 8e eeuw. De tempel heeft vijf miljoen bezoekers per jaar uit de hele wereld. Het voornaamste doel van aanbidding is Kannon Bodhisattva. U kunt boeddhistische beelden, met inbegrip van Kannon Bodhisattva zien. Er is een houten trap aan de grote zaal. De fase is een houten constructie zonder het gebruik van nagels. Het landschap van de etappe is prachtig. Vanaf het podium kun je een drie verdiepingen pagode te zien. Het heet Koyasu Pagoda, of lliterally pagode voor een gemakkelijke bevalling.

Vrouwen een bezoek aan de pagode te bidden voor een gemakkelijke bevalling. Kiyomiozu betekent letterlijk "zuiver water". De stroom van het water, loopt naar beneden van de berg achter de tempel, is nooit opgedroogd. Veel van de bezoekers in de rij staan ​​om het water te drinken. Er zijn een ijzeren staaf en ijzer klompen in de wijk .. Ze worden geschonken punten naar de tempel. De ijzeren staaf is erg zwaar. Waarom ga je niet proberen om het op te heffen? Na het ophalen van de grote zaal, eindigt de tour. Vóór het einde van de tour, zal de gids iets over Jishu Shrine, een heiligdom voor de match making uit te leggen.


Nishiki Market Food Tour met kookcursus


Verken Nishiki Market met je lokale Japanse gids, gevolgd door een kookcursus. Het duurt slechts 15 minuten om door deze historische voedselmarkt te lopen als je niemand hebt om uit te leggen over zijn geschiedenis, gewoonten en eten, maar als je iemand hebt die goed geïnformeerd is over de markt, kun je gemakkelijk uren doorbrengen. U kunt vragen stellen over het voedsel dat u misschien nog niet eerder hebt gezien aan uw gidsen, en zelfs aan sommige winkelmedewerkers aan wie uw gids zal helpen vertalen.

Wat nog unieker is aan je 3 uur durende tour is dat je je eigen donburi (schaal) maaltijd kunt bereiden met de ingrediënten die je net in de tour hebt gekocht. De kosten van ingrediënten zijn bij de tour inbegrepen. U kunt uit drie opties kiezen; Kaisen-don (zeevruchten), Ten-don (tempura) of Oyako-don (kip en ei).

De tour begint in de kookstudio die op slechts 3 minuten van de Nishiki-markt ligt. U wordt geïnformeerd over de tour waarna u de tour start. Meestal moet je ongeveer 1,5 uur doorbrengen op de Nishiki-markt en later kook je en eet je je eigen donburi in 1,5 uur.

Tourtour is een kleine groep, dus u kunt zoveel vragen stellen als u wellicht heeft, en de tour beweegt in uw tempo.


Kyoto: wandeltocht en bezoek aan warmwaterbronnen


Ontdek de rurale charme die op slechts een korte treinreis vanuit Kyoto te vinden is. Je ervaart de pracht van de natuur en ziet eeuwenoude religieuze plaatsen in Kurama en Kibune.

Tijdens dit 6-uur durende programma verzamel je in Kyoto en ga je per trein naar het dorp Kibune, een plek die bekend staat om haar heerlijke rivieroever en vreedzame atmosfeer. Je vindt er ook het bijzondere heiligdom van Kibune , waar rode lantaarns langs een oude trap zijn geplaatst. Drink het schone water dat uit de heuvels stroomt en zeg een gebed voor goede relaties.

Na een kort bezoek ga je op weg naar de wandelroute. Het beklimmen van de treden naar de top vraagt een gemiddelde conditie, maar de top kan bereikt worden binnen 30 tot 40 minuten.

Reken er maar op dat je onderweg een ruim aantal pauzes maakt om te genieten van het unieke landschap en van enkele karakteristieken die deze route uniek maken. Wanneer je de top van de berg bereikt, bezoek je de Kuramatempel. Vanuit de tempel heb je geweldig uitzicht over de valei beneden je. Je ontspant na je klim en geniet van de frisse berglucht.

Op de weg terug naar beneden vanaf de tempel zet je koers naar het kleine stadje Kurama voor de lunch, gevolgd door een uitstapje naar een buitenbad. Het bad, dat bekend staat als een onsen, is rijk aan mineralen die je energie zullen geven aan zowel je lichaam als je geest.

Met zicht op het rustige platteland, is dit één van de beste buitenbadervaringen in West-Japan. Na een ontspannen bad is het tijd om op de trein te stappen en om verfrist en vol nieuwe energie terug te gaan naar Kyoto.